Сценарият е написан от Линдзи Шапиро (The Head Hunter) по

...
Сценарият е написан от Линдзи Шапиро (The Head Hunter) по
Коментари Харесай

Джуди Денч и Софи Куксън са звездите на “Red Joan”

Сценарият е написан от Линдзи Шапиро ( ”The Head Hunter ”) по едноименния разказ на Джени Руни

 s7str_4k-teresa  s7str_4k
Тази година на мода са шпионските филми, които ни връщат към ерата на Студената война. И в благозвучие с политическия и културен пейзаж напоследък, множеството от заглавията са доминирани от дами. Докато почитателите на шпионския род чакат “Червената лястовица ” с Дженифър Лорънс, който ще се появи в кината при започване на март, в интернет изплуваха първите материали от различен продект, отдаден на конфликта сред Съюз на съветските социалистически републики и Запада. Става дума за “Red Joan ” на Тревър Нън ( ”Lady Jane ”, “Twelfth Night or What You Will ”), основан по музи от действителни събития едноименен разказ на Джени Руни, разказващ историята на Джоан Станли, която е упрекната за най-дълго служещия сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на територията на Англия.

“Red Joan ” наблюдава два значими интервала от живота на Джоан. През 2000 година тя живее като пенсионер в предградията, когато спокойният? живот е пресечен от МИ6, които я упрекват, че изпраща разследваща информация към комунистическа Русия. През 1938 година, когато е студент по физика в Кеймбридж, Джоан се среща с младия болшевик Лео Галич и стартира да вижда света в нова светлина. Докато работи в строго-секретна база за нуклеарни проучвания по времето на Втората международна война, тя осъзнава, че светът е на прага на взаимно обезпечено заличаване и би трябвало да избере сред това дали да съобщи страната си и своите близки, или да ги избави.
В функциите на Джоан Станли в другите интервали от живота? влизат великата Джуди Денч и младата атракция Софи Куксън ( ”The Kingsman: Тайните служби ”, “Gypsy ”). Участва и чешкото украшение Тереза Сърбова.

Режисьор на “Red Joan ” е Тревър Нън ( ”Lady Jane ”, “Twelfth Night or What You Will ”), а сюжетът е дело на Линдзи Шапиро ( ”The Head Hunter ”).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР