Сценарий като от филм - три 3-годишни деца избягаха от

...
Сценарий като от филм - три 3-годишни деца избягаха от
Коментари Харесай

Тригодишни хлапета избягаха от детска градина

Сценарий като от филм - три 3-годишни деца избягаха от детска градина в столичния квартал „ Люлин ”. След пропуща на личния състав те се оказват на улицата с риск за живота, само че, за благополучие, са върнати живи и здрави. Инцидентът е станал в понеделник малко след 09.00 ч.

„ Децата бяха прибрани доста бързо. Едното обаче е по-пъргаво и стигна по-далеч ”, описа Дочка Мичева, шеф на 150-а детска градина „ Калина ”.

Според очевидци единият от малчуганите е видян чак при Кооперативния пазар. Случайни минувачи, които виждат единствено 3-годишното дете, подават сигнал до 112.

Междувременно екип на NOVA ревизира за какъв брой време възрастен би стигнал от вратата на образователното заведение до въпросното място. Пресичаме две улици и след 2 минути и 12 секунди сме там. В региона обаче никой нищо не е чул и видял. Повече от денонощие по-късно шефът към момента недоумява какво се е случило.

„ Те са си мислили, че се гоним и си играем, само че ние бяхме доста уплашени. За момента съм спокойна от обстоятелството, че децата са здрави ”, сподели още Дочка Минчева.

Кодексът на труда планува забележка, последно предизвестие или непосредствено уволняване. Според родители на други деца от детската градина сега по-важно от наказванията е стягането на ограниченията за сигурността на децата.

„ Познавам личния състав и считам, че са стойностни хора и положителни педагози ”, разяснява Евгени Христов, татко на друго дете от градината.

От Районната администрация са изпратили писма до всички детски градини и ясли в квартала – с инструкции да затегнат контрола.

„ Мислил съм върху по-строги ограничения, само че поради пожарната сигурност условията са такива, че не е допустимо заключване на дворовете. По-скоро би трябвало да бъдат под непрекъснато физическо наблюдаване от защита ”, счита кметът на регион „ Люлин ” Георги Тодоров.

Нови брави, рационализация или защита - сигурността на децата ще се разиска на среща още тази седмица.

Родители настояват, че има два идентични на този случай, само че общината настояват, че не са получавали сигнали до момента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР