Сценаристът Грегъри Алън Хауърд, който умело адаптира истории на исторически

...
Сценаристът Грегъри Алън Хауърд, който умело адаптира истории на исторически
Коментари Харесай

Почина сценаристът Грегъри Алън Хауърд

Сценаристът Грегъри Алън Хауърд, който ловко приспособява истории на исторически чернокожи персони във филми като " Помни титаните " с Дензъл Уошингтън, " Али " с Уил Смит и " Хариет " със Синтия Ериво , умря на 70-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес. 

Gregory Allen Howard, ‘Remember the Titans’ and ‘Harriet’ Writer, Has Died
— The Hollywood Reporter (@THR)
Според публициста Джеф Сандерсън повода за гибелта на Хауърд е сърдечна непълнота. Сценаристът е умрял в болница в Маями. 

Хауърд е първият сценарист от афроамерикански генезис, който написа драма, спечелила 100 милиона $ в бокс-офиса, когато " Помни титаните " минава тази преграда през 2000 година Филмът е по действителната история на негър треньор, който идва в новоинтегрирано учебно заведение във Вирджиния и повежда футболния му тим към победа. В него звучи паметната имитация: " Не ме интересува дали се харесвате или не. Но ще се почитате ".

Хауърд споделя, че се е опитвал да откри покупател за историята в Холивуд, само че без триумф. Затова рискува и самичък написва сюжета. " Никой не очакваше, че филмът ще направи доста пари, само че той се трансформира в страшилище и завоюва 100 милиона $ ", споделя сценаристът, допълвайки, че този триумф е подкрепил кариерата му. 

Screenwriter Gregory Allen Howard, who skillfully adapted stories of historical Black figures, has died at age 70.

Howard, who was born in Norfolk, was the first Black screenwriter to write a drama that made $100M at the box office.
— The Virginian-Pilot (@virginianpilot)
" Помни титаните " намира място в листата на Асошиейтед прес на 25-те най-хубави спортни филми, създавани в миналото.

Грегъри Алън Хауърд е сценарист и на режисирания от Майкъл Ман биографичен филм " Али " (2001) за Мохамед Али. Ролята, за която Уил Смит изпълня, му донесе номинация за " Оскар " за най-хубав артист.

Хауърд е продуцент и съсценарист на кино лентата " Хариет " с актрисата Синтия Ериво, която се превъплъщава в облика на аболиционистката Хариет Тъбман. 

Gregory Allen Howard, writer of " Remember the Titans, " has passed away at the age of 70:
— LaughingPlace.com (@laughing_place)
" Влязох в този бизнес, с цел да пиша за комплексността на чернокожия човек. Исках да пиша за Мартин Лутър Кинг, Малкълм Екс, Мохамед Али, Маркъс Гарви. Мисля, че е нужен негър човек, с цел да споделя за чернокожи ", споделя Грегъри Алън Хауърд. 

Хауърд е сценарист и на телевизионни продукции, измежду които " Мисти " за Мисти Коупланд - първата в историята на Американския балетен спектакъл примабалерина от афроамерикански генезис. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР