Стряскащо видео, от което могат да ви полазят тръпки, се

...
Стряскащо видео, от което могат да ви полазят тръпки, се
Коментари Харесай

Смразяващо ВИДЕО: Какво ще се случи на Земята, ако хората изчезнат

Стряскащо видео, от което могат да ви полазят тръпки, се популяризира в обществената мрежа Facebook. То е основано от страницата “Science Nature Page ” и е озаглавено „ Какво би се случило, в случай че всички хора изчезнат? “.

Апокалиптичното видео демонстрира големи мегаполиси със знаковите им здания и без нито един човек по улиците. Но това е единствено началото на разрухата, която би обхванала света.

„ За няколко часа множеството от светлините ще изгаснат, тъй като електроцентралите ще изчерпят горивото си. А слънчевите панели най-после ще се покрият с прахуляк. Единствените централи, които ще продължат да работят, са водноелектрическите.

За два или три дни подземните железници ще се наводнят, тъй като помпите, които изкарват водата, ще спрат да работят. След 10 дни домашните любимци и животните във фермите ще умрат от апетит. Ще се образуват глутници от гладни кучета, които ще ловят други животни.

След месец охлаждащата вода в атомните централи ще се е изпарила. Това ще докара до серия от бедствия по целия свят, по-големи от „ Фукушима “ и „ Чернобил “.

Но планетата най-после ще се възвърне от радиоактивното замърсяване. След една година спътниците към Земята ще стартират да падат от орбитата си, причинявайки чудноват „ метеоритен дъжд “ в небето.

След 25 години растителността ще покрива света, а някои градове ще бъдат заровени в пясъка. След 300 години металните здания, мостовете и кулите ще стартират да се разпадат поради корозията.

След 10 000 години единственото доказателство за нашето битие ще бъдат нещата, които сме създали от камък – като пирамидите в Египет, Великата китайска стена и планината Ръшмор в Съединени американски щати.

Ако Земята избегне се размине със събитие, което да постави края ѝ, като личен нуклеарен апокалипсис или гибелен метеорит, животът на Земята може да оцелее за още 500 млн. години.

След 6 милиарда години се чака Слънцето да се издуе до червен колос и по време на този развой да погълне планетата ни “, се споделя в клипа на научния уебсайт, основан в Берлин.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР