Стряскащата статистика за броя на заснетите шофьори с превишена скорост

...
Стряскащата статистика за броя на заснетите шофьори с превишена скорост
Коментари Харесай

210 000 пилят гуми в София, само половината глобени

Стряскащата статистика за броя на сниманите водачи с превишена скорост в столицата е измежду главните аргументи за въвеждане на редица ограничения от страна на новия началник на КАТ-София комисар Николай Крушарски.

Сред тях са връчването на стотици хиляди фиша за превишена скорост, увеличение на броя на екипите за надзор през нощта, както и налагането на санкции на служителите на реда, забъркани в корупционни схеми.

От тези 210 000 извършители едвам 130 000 са с наложено наказване. Поради това управлението на КАТ-София планува рационализиране на процедурата по връчване на санкциите, като изключително внимание ще се обърне на връчването на електронните фишове на домашните адреси на съответните извършители.

Най-фрапиращите случаи за превишаване на скоростта по пътищата в столицата се случват на Околовръстния път. Именно там преди месец при ограничаване от 90 км/час е сниман водач да минава с 213 км/час. Съвсем покрай тази скорост е и различен лидер на МПС, който през месец февруари минава по същия бул. с 204 км/час.

За да се лимитират тези случаи, създаващи състоятелен риск за тежки автомобилни произшествия, КАТ-София е възнамерявала закупуването на нови 40 камери, които да наблюдават придвижването по целия Околовръстен път. Нарушенията, които ще регистрират новите устройства на пътна полиция, са превишаване на рестриктивните мерки на скоростта, неспазване на откритите сигнали в светофарните уредби, погрешно продължение, неправилна маневра и други

Освен това комисар Николай Крушарски планува и увеличение на броя на екипите, които ще правят инспекции през късните часове на денонощието. Действащите досега от 6 до 9 екипа през нощта ще набъбнат от 10 до 12-13. Като последица от новите промени е и отпадането на норматива на служителите на реда за определяне на избран брой извършители на пътя, до момента в който са на промяна. Те обаче ще имат право да стопират коли за рутинна инспекция.

Новото управление на КАТ-София е и със поръчка за безкомпромисна политика по отношение на униформените, които вземат участие под някаква форма в корупционни практики. За образец се показва резултата от вътрешната инспекция в столичния КАТ, съгласно която почти 30 служители на реда са спирали Георги Семерджиев и са неглижирали осъществените от него нарушавания преди нещастието на бул. „ Черни връх ”. Те са порицани от началството, което ще се стреми да постанова тежки санкции при сходни нарушавания от полицейския състав.

Друга мярка са и новите оборудвани пространства за обслужване на клиенти в КАТ-София, с които да се избегнат дългите опашки пред гишетата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР