Струва ми се, че политическите участници са информирани за плановете

...
Струва ми се, че политическите участници са информирани за плановете
Коментари Харесай

Безлов: Липсата на Пеевски в листите за 4 април значи, че политическите участници са знаели за санкциите на САЩ

" Струва ми се, че политическите участници са осведомени за проектите за такава стъпка от страна на Съединени американски щати, съдейки по отсъствието на господин Пеевски от листите на 4 април ".

Това сподели Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

По думите му, в случай че Съединени американски щати обвързваха с изборите у нас дейностите си, мярката щеше да бъде оповестена преди 4 април.

" Тази стъпка е била планувана във времето ", сподели той.

Безлов изясни, че концепцията за сходна мярка се обрисува от дълго време. " Съединени американски щати се пробват да повлияят на крайните форми на корупция, които виждаме в страни като България ", сподели той.

Безлов напомни, че законът " Магнитски " бе тестван още в предходната администрация и по него бе посочен български арбитър.

" В Източна Европа от две страни - Латвия и Словакия, попаднаха жители, само че България е първата страна в Европейски Съюз, в която новата администрация осъществя такава мярка. Моята догадка е, че особено със случаите с господин Пеевски и господин Божков това е по-скоро сигнал-маркер, че глобите са ориентирани към бъдещето, към огромни стопански структури в България, които играят клиентелно ", очерта той.

Безлов добави, че при промяната на толкоз държавни управления тематиката " корупция " у нас не е изчезнала. " Големите стопански структури в България са клиентизирали всяко държавно управление тук ", счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР