Струва ми се, че Демократична България е партията, която има

...
Струва ми се, че Демократична България е партията, която има
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ДБ имат най-голям шанс с третия мандат и ако го получат, вероятно ще ги подкрепим

Струва ми се, че " Демократична България " е партията, която има максимален късмет да събере някакво ръководещо болшинство към себе си. Това разяснява в " Говори в този момент " депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер.

" Ако президентството счита да даде някакъв късмет на България за трети път, да го направи точно с тях ", сподели той.

Макар Политическа партия да има по-центристка позиция от Демократична България двете обединения работят добре дружно и в случай че те получат мандата, има доста огромен късмет Политическа партия да ги поддържат, уточни депутатът. Не изключи ГЕРБ също да ги поддържат.

" Но те самите в този случай би трябвало да си създадат равносметка - желаят ли а има надзор върху основния прокурор? Подкрепа от ГЕРБ за мандата на Демократична България ще значи и поддръжка за една извънредно сериозна антикорупционна стратегия ".

Нашата задача с втория мандат беше да установим какво е в действителност значимо за България и да имаме спор с всички политически сили накъде желаеме да отиде страната ни, сподели още Лорер. Оказа се, че в българския парламент няма схващане и няма предпочитание за диалог.

Практиката да приказваме на висок звук от трибуната на Народното събрание не оказва помощ за бъдещето на България. С втория мандат стана ясно коя е главната разграничителна линия - кой гледа напред и кой гледа обратно - кой желае да си раздаваме министерски постове и не сяда на масата

За Политическа партия е значимо да има вдишване на отговорност за 12-те години, през които България е била в застой и е станала знак на корупцията, разяснява Лорер. През тези 12 години на власт беше ГЕРБ и е редно те да поемат най-малко някаква отоворност, добави той.

" Намерихме и предадохме нужната информация (за осъществени нарушавания - б.р.) на прокуратурата, където, за жалост, както години наред, не се случва нищо. Къде са заемите на ББР за стотици милиони за доближени компании, къде са непостроените язовири и автомагистрали? Там царува цялостна тишина ", уточни депутатът.

Въпреки различията Народното събрание е съумял да се сплоти към някои положителни промени, уточни още Лорер. Той има вяра, че в оставащите седмици на Народното събрание някои от законите по Плана за възобновяване ще бъдат гласувани.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР