Струпването на руско въоръжение и военни в бойна готовност по

...
Струпването на руско въоръжение и военни в бойна готовност по
Коментари Харесай

НАТО: Преговорите с Русия може да не пожънат успех

" Струпването на съветско въоръжение и военни в бойна подготвеност по границата с Украйна, заплашителните изявления (на Москва), потреблението до момента на мощ против съседите - всичко това основава същинска заплаха от нов въоръжен конфликт в Европа ", съобщи Столтенберг, представен от интернационалните организации.

Именно това е задачата на срещата сред Съединени американски щати и Русия - да предотврати ескалация. По-рано през днешния ден шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че решение не може да бъде реализирано без присъединяване на Европа.

Столтенберг означи още, че НАТО ще направи нужното да отбрани всеки съдружник, като има подготвеност и съответните проекти за това, само че задачата е да се избегне спор.

Русия упорства НАТО да спре разширението на въздействието си в Източна Европа. Освен това Москва желае право на несъгласие върху развой по присъединението на Украйна към военния алианс.

" Ще създадем всичко допустимо за политическо решение, да се избегне използването на мощ и Русия да не употребява военна мощност против Украйна. Трябва да бъдем готови за неуспех на договарянията и на дипломацията, по тази причина посланието ни е ясно - в случай че Русия предприеме още веднъж дейности против прилежаща страна, това ще има тежки последствия и висока цена - икономическа и политическа ", разясни Столтенберг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР