Струпване и разполагане на войски на НАТО или на която

...
Струпване и разполагане на войски на НАТО или на която
Коментари Харесай

Янев: Няма струпване и разполагане на войски на НАТО в България, няма и такова решение на кабинета

Струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга страна в България няма. Това сподели министърът на защитата Стефан Янев.
 
"Такова решение на българското държавно управление няма. Такъв вид решение е в развой на подготовка и когато то бъде взето, ще бъде комуникирано за всички български жители ", добави той.
 
Според него би трябвало да понижим малко напрежението, да спрем да четем непозната преса, да спрем със спекулациите.
 
„ Изборът на България да бъде част от НАТО е надълбоко съзнателен. Ние сме виновни към българското общество, че не сме обяснили ясно, че изборът България да бъде част от тази групова система за сигурност и отбрана е, че по този метод си разрешаваме да харчим по-малко за личната си защита, тъй като я съвместяваме с страни, които споделят същите полезности и вършим обща защита ", добави Янев.

Решението за спомагателни сили на НАТО в България занапред следва и ще се вземе през февруари на среща на министрите на защита, като се зачете националният интерес на всяка от страните членки, увери военният министър. Що се отнася до испанските и нидерландските самолети, които би трябвало да дойдат на наша територия, това решение е взето още преди няколко година и обвързвано с "Air Policing ".  
 
Министърът на защитата Стефан Янев прикани да се понижи напрежението по тематиката Украйна и по оста НАТО-Русия.
 
"Русия няма да атакува България, дипломацията не е изчерпала ходовете си ", добави той.
 
В 16.30 ч. през днешния ден министър председателят Кирил Петков привиква Съвета по сигурността.
 
 
Участниците в него ще обсъдят напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.
 
Съветът по сигурността е на директно послушание на министър-председателя. Неговата съществена задача е да проучва положението на системата за отбрана на националната сигурност.
 
Източник: "24 часа ", бТВ
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР