Струмяни. Земите ни пустеят. Увеличиха ни водата, а заплатите и

...
Струмяни. Земите ни пустеят. Увеличиха ни водата, а заплатите и
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Жителите на село Микрево към проф. Румен Гечев: Управляващите увеличиха цената на водата, а пенсиите и заплатите не ги увеличават

Струмяни. Земите ни пустеят. Увеличиха ни водата, а заплатите и пенсиите не ги усилват. С 240 лв. пенсия не мога да платя нито вода. Така стартира полемиката в село Микрево, община Струмяни с претендента за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
Местните поданици се оплакаха от сензитивното повишение на водата от няколко месеца и описаха на проф. Гечев за митинга в село Илинденци против нарасналата цена на водата. " Един кубик към този момент коства 1.50 лв., вместо досегашните 60 стотинки ", обявиха те. Хората споделиха, че единствено депутатите от " Българска социалистическа партия за България " - Николай Бошкилов и Богдан Боцев са подкрепили протестиращите.
Проф. Румен Гечев подчертава, че точно отбраната на родните ни ползи минава през синхронната работа на българските представители в другите комисии в европарламента и съставяне на общоевропейски политики. " Управлението в България се оказа най-послушното в Европейски Съюз и най-слабо звено през последните 10 години. Водещите страни Германия, Франция, Англия си измиват ръцете с България, която най-стриктно съблюдава глобите по отношение на Русия с цената на загуби с милиарди ", уточни проф Румен Гечев. На въпроса, обвързван със глобите против Русия, той изрично съобщи, че позицията на Българска социалистическа партия е да бъдат свалени глобите против Русия, тъй като те са в ущърб на България и доста други страни.
Пред обществеността в Сандански проф. Румен Гечев съобщи, че листата на " Българска социалистическа партия за България " е извънредно мощна, има хора с огромен опит и професионализъм. ``Нашата листа е готова доста по-добре от останалите. Няма значение кой ще отиде в Брюксел, значимото е всички дружно да стигнем до триумфа на 26-ти май “, уточни проф. Гечев.
``Да защитиш ползите на България не се показва в това, както нашите съперници от ГЕРБ или Вътрешна македонска революционна организация вършат, да се качват на камиони и да обикалят. Защитата на българските ползи ще се получи, когато българските представители в Екологичен потенциал вършат съответни оферти и политики, които да дават отговор на потребностите на източноевропейските страни. Единствено Българска социалистическа партия излезе с публични документи като " Визия за България " и " Визия за Европа " и в тази " Визия за Европа " категорично е казано за какви съответни политики ще се бори левицата в Европа ", сподели още Гечев.
Той показа, че съгласно него най -добрата обществена политика е политиката на вложенията. " Няма по какъв начин да се покачат пенсиите, няма по какъв начин да се покачат заплатите, в случай че не се покачват вложенията. Именно по тази причина ние настояваме за реализация на капиталов пакет. Искаме вложенията да отиват в Източна Европа, включително и България. Ние сме страната с най -ниски пенсии, с най -ниската междинна работна заплата, нашите компании са с най- ниска конкурентоспособност, ние сме страната с най- висока детска смъртност. Картината е извънредно неподходяща. Затова желаеме обществена Европа с елементарно налично обучение и опазване на здравето. Искаме Европа да се върне към своите корени и полезности ", заключи проф. Гечев в Сандански.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР