Струмица. Споразумение за сътрудничество в областта на защитата при бедствия

...
Струмица. Споразумение за сътрудничество в областта на защитата при бедствия
Коментари Харесай

Споразумение за сътрудничество в областта на защитата при бедствия между България и Македония подписаха министрите на вътрешните работи на двете страни

Струмица. Споразумение за съдействие в региона на отбраната при бедствия сред България и Македония подписаха министрите на вътрешните работи на двете страни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Сътрудничеството сред двете страни ще се реализира под формата на оказване на доброволна помощ и даване на информация при положение на злополучие или опасност от такова. Ще се обменя техническа и правна документи, методологична и друга литература, видео и снимков материал по отношение на предварителната защита и реагирането при бедствия. Снабдяването на избавителните екипи с съоръжение, провеждането на взаимни експертни срещи, семинари, учения също са обект на Споразумението.
Разпоредбите детайлно регламентират процедурите за прекосяване на граници и разпоредбите за престой на избавителни екипи на страните и тяхното съоръжение. Разписани са и даването на заслон и помощ за популацията при евакуация. Уточнено е и потреблението на въздухоплавателни средства при оказването на взаимна помощ при положение на злополучие, както и всички други въпроси, свързани с координацията и ръководството по време на избавителна интервенция, разноски, вреди и обезщетения, връзка и така нататък
Разходите ще се поемат от страната, оказваща помощ.Поискалата помощ страна ще обезпечава сигурност и безвъзмездна здравна помощ за избавителните екипи, както и логистична поддръжка за интервала на интервенцията.
Споразумението влиза в действие от датата на приемане на последното от уведомленията, с които страните се известяват взаимно за осъществяване на нужните национални процедури за влизане в действие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР