Структурите на международната организация Изкуството да живееш“ от Търговище, Омуртаг

...
Структурите на международната организация Изкуството да живееш“ от Търговище, Омуртаг
Коментари Харесай

Организираха пролетен бал за украинци, настанени в Ястребино и Смядово

Структурите на интернационалната организация „ Изкуството да живееш “ от Търговище, Омуртаг и Шумен проведоха пролетен бал за мир за украински жители, настанените в центровете в село Ястребино край Антоново и в Смядово.

До бала се е стигнало, откакто представители на организацията, чиято съществена активност е реализиране на нравствен напредък, са създали материални дарения за бежанците. При срещите си с тях са разбрали, че те имат потребност и от „ храна за душите “, описа пред Българска телеграфна агенция Маруся Тонкова – инструктор към организацията в Търговище.

„ Няма народ по света, който да не желае мир. Нека честваме мира, любовта, щастието, единението и пролетта “, разяснява Тонкова. По думите й, настанените в центровете дами и деца са в стрес от събитията, трансформирали живота им. А „ Изкуството да живееш “, дружно с нейните сътрудници, чрез разнообразни стратегии и техники, работи от години точно за превъзмогване на напрежението и връщането на щастието в дните на всеки човек. 

В пролетния бал са се присъединили доста доброволци, както и сформира от Търговище и Шумен, с ръководители Шенай Мехмедова и Атанас Атанасов. Те са танцували български, украински и съветски песни. Нямаше сърце, което да не е допряно от високата сила и реципрочност, обич и поддръжка, уточни Тонкова. Тя описа, че въпреки и смутени първоначално, украинските дами и изключително децата, са се присъединили в заниманието – " разтопен бе ледът в сърцата им ".

В националния детски комплекс в Ястребино в този момент има 28 украински жители, а в Смядово – 42-ма. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР