Строящият се в момента стадион Христо Ботев няма да има

...
Строящият се в момента стадион Христо Ботев няма да има
Коментари Харесай

Ексклузивно: Стадион Христо Ботев няма да има...

Строящият се сега стадион " Христо Ботев " няма да има козирка и по този начин ще бъде лицензиран за мачовете от efbet Лига. Проектът ще бъде изменен, а осветлението ще бъде инсталирано на краткотрайни пилони.

Това съобщи извънредно за " Пловдив24 " Илиян Филипов, който е шеф на компанията, която довършва оборудването. Бизнесменът е безапелационен, че отпуснатите от страната 25 милиона лв. с Данък добавена стойност ще са задоволителни на " Колежа " да се играят мачове от родното състезание единствено в случай че Община Пловдив извърши поетия ангажимент за седалките и тревното покритие. Козирката и всички обекти по цялостния план на стадиона ще бъдат изпълнени, когато се намерят нужните още 27,5 милиона лв. с Данък добавена стойност.

" С тези средства козирка по никакъв метод не може да бъде изпълнена. Тя е едно от най-скъпите неща в плана. Осветлението ще бъде на краткотрайни пилони. Тези пилони ще бъдат сложени на мястото на анкерите за металната структура. В момента към момента чакаме това мнение от конструкторите. Има обезпечени 21 млн. без Данък добавена стойност, а поръчката е за 43,7 млн. без Данък добавена стойност. Аз няма по какъв начин с 21 милиона да направя обект за 43,7 милиона ", показа Илиян Филипов.

" Справяме се съвършено със периодите за стадион " Христо Ботев “, нямаме проблем. Забавиха ни някои неща по плана, с цел да можем да осъществим условията за лиценз за мачове от Първа лига. Загубихме към 2 месеца в това да преценим кое да го има, кое да го няма, с цел да може да се получи Акт 16. В това отношение много неща се мислят и се препроектират. Ясно е, че парите за цялостното дотъкмяване не са налични. Отпуснатите 25 млн. лв. с Данък добавена стойност ще стигнат за лицензирането на стадиона за мачове в Първа лига, в случай че общината си извърши уговорката за седалките и за тревното покритие ", добави още пловдивският предприемач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР