Строителят отново спира работа, общината отказва да затвори кръстовището с

...
Строителят отново спира работа, общината отказва да затвори кръстовището с
Коментари Харесай

Клоаката на ул. „Петър Стоев“ остава

Строителят още веднъж стопира работа, общината отхвърля да затвори кръстовището с ул. „ Михалаки Георгиев “ за полагане на последните тръби в сектора поради „ Даме Груев “

В качеството си на ръководител на регионалната Асоциация по ВиК Областният шеф доктор инж. Илия Зюмбилев направи ревизия след голям брой сигнали, че от няколко месеца е блокиран ремонта на ул. „ Петър Стоев “.

От два дни се работи в сектора преди кръстовището с ул. „ Михалаки Георгиев “. Полагат се последните тръби на колектора, които са с диаметър 1,8 м. След това строителството би трябвало да продължи в региона на кръстовището на „ Петър Стоев “ с „ Михалаки Георгиев “.

На инспекцията участваха също заместител регионалният шеф инж. Атанас Ташков, шефът на Вик Пловдив инж. Огнян Кулишев, ръководителят на Водния план инж. Стоян Стоянов, представителят на компанията реализатор Бончо Бончев и специалисти от институциите.

Представителят на Оперативна програма ОКТ инж. Ковачев обаче съобщи, че общината няма да даде позволение за затваряне на кръстовището преди довеждане докрай на ремонта на ул. „ Даме Груев “.

Според специалистите дейностите по „ Даме Груев “ и „ Петър Стоев са от друго естество. На първата се поставя асфалт, на другата се правят изкопни и монтажни действия. Няма логичност да се блокира работата на единия обект, за сметка на другия, бяха единомислещи присъстващите експерти.

„ До края месеца завършваме там, без значение дали работим на останалите обекти, включително и на „ Петър Стоев “. И аз не виждам връзка да се блокира работата “, съобщи Бончо Бончев.

Той бе безапелационен, че откакто няма фронт за работата механизацията от „ Петър Стоев “ ще бъде пренасочена към различен обект.

„ Опасявам се, че прекъсването на работата ще докара до нови проблеми за хората тук на „ Петър Стоев “. Смятам, че би трябвало да търсим опция строителните действия да продължат, тъй като има още веднъж заплаха противоположните води да изпълнят шахтите и няма да може да се работи по непрекъснатите връзки за питейна вода и да се затворят изкопите и да се възвърне настилката “, съобщи доктор Зюмбилев.

В тази връзка той организира диалог с кмета на Пловдив Здравко Димитров, с цел да потърсят дружно решение посредством ограничение на придвижването по „ Михалаки Георгиев “, с цел да не се стига до ново обществено напрежение.

Кметът обаче бе безапелационен, че няма да подпише заповед за затваряне на кръстовището преди окончателното привършване на „ Даме Груев “.

„ Съжалявам, само че моите пълномощия са дотук. Изпълнителят при тази обстановка ще вдигне още веднъж техниката, а две седмици работихме с моите специалисти, с цел да се задвижи обекта. Той  е обществена общинска благосъстоятелност и Общината е възложител взаимно с „ ВиК “ – Пловдив.  От тук нататък всичко зависи от решенията на Община Пловдив “, съобщи регионалният шеф.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР