Строителството по Южното Черноморие продължава въпреки забраната заради летния сезон,

...
Строителството по Южното Черноморие продължава въпреки забраната заради летния сезон,
Коментари Харесай

Строителството по Южното Черноморие продължава

Строителството по Южното Черноморие продължава макар възбраната поради летния сезон, която е в действие от 15 май, заяви бТВ.

При появяването на наш екип техниката спря.

Багери и тежка техника се движат в някогашната борова горичка в Арапя край Царево, където се построява ваканционен комплекс, демонстрират фрагменти с дрон.

„ На 16-и май, пътувайки с моята лодка по вода, видях, че има строителна техника. В понеделник още веднъж заварих екскаватор, тежка машинизация да работи. Подадох сигнал още веднъж на 112 и непосредствено в Министерство на регионалното развитие. Няма никакви дейности, към момента продължава строителството “, изяснява Емил Пейчев, който е общински консултант в Царево.

Инвеститорът Георги Атанасов настоя, че строителство няма: „ Кое е строителство? Бояджийски работи – градинки, такива неща. Багерите, машините почистват. Това е огромен обект, по този начин на ръце ли да се чисти? Няма по какъв начин “, съобщи той.

Заповедта на Община Царево за възбрана на строителството е в действие от 15 май, само че дава пролонгация от една седмица за довършителни работи. Местни обаче не считат, че в тази ситуация става въпрос за довършителни работи.

Ваканционният комплекс се простира на 26 дка. Неколкократно проверяван от институциите и спиран поради нарушавания, той е съвсем подготвен.

Една от вилите, която към този момент е приключена, е безусловно на метри от скалите.

„ Всички отстояния са спазени по плана, безусловно всички във всяко едно отношение – граници на парцелите, разстояние от застроителните линии, всичко “, упорства вложителят Георги Атанасов.

А съгласно Тома Белев от „ Зелени закони “ продължаващото строителство е резултат от нарушаването на законите.

Природозащитници упорстват за по-строг надзор в общините, в които няма Общ Устройствен проект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР