Строителството по Южното Черноморие продължава въпреки забраната заради летния сезон,

...
Строителството по Южното Черноморие продължава въпреки забраната заради летния сезон,
Коментари Харесай

Въпреки забраната: Строителството по Южното Черноморие продължава

Строителството по Южното Черноморие продължава макар възбраната поради летния сезон, която е в действие от 15 май. За това алармират фенове на bTV.

При появяването на наш екип техниката спря.

Багери и тежка техника се движат в някогашната борова горичка в Арапя край Царево, където се построява ваканционен комплекс, демонстрират фрагменти с дрон.

„ На 16-и май, пътувайки с моята лодка по вода, видях, че има строителна техника. В понеделник още веднъж заварих екскаватор, тежка машинизация да работи. Подадох сигнал още веднъж на 112 и непосредствено в Министерство на регионалното развитие. Няма никакви дейности, към момента продължава строителството “, изяснява Емил Пейчев, който е общински консултант в Царево.

Инвеститорът Георги Атанасов настоя, че строителство няма: „ Кое е строителство? Бояджийски работи – градинки, такива неща. Багерите, машините почистват. Това е огромен обект, по този начин на ръце ли да се чисти? Няма по какъв начин “, съобщи той.

Заповедта на Община Царево за възбрана на строителството е в действие от 15 май, само че дава пролонгация от една седмица за довършителни работи. Местни обаче не считат, че в тази ситуация става въпрос за довършителни работи.

Ваканционният комплекс се простира на 26 дка. Неколкократно проверяван от институциите и спиран поради нарушавания, той е съвсем подготвен.

Една от вилите, която към този момент е приключена, е безусловно на метри от скалите.

„ Всички отстояния са спазени по плана, безусловно всички във всяко едно отношение – граници на парцелите, разстояние от застроителните линии, всичко “, упорства вложителят Георги Атанасов.

А съгласно Тома Белев от „ Зелени закони “ продължаващото строителство е резултат от нарушаването на законите.

Природозащитници упорстват за по-строг надзор в общините, в които няма Общ Устройствен проект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР