Строителството на първия етап от третия лъч на метрото в

...
Строителството на първия етап от третия лъч на метрото в
Коментари Харесай

Метрото стига „Красно село“ в края на октомври

Строителството на първия стадий от третия лъч на метрото в сектора сред бул. “Патриарх Евтимий ” - НДК - „ Красно село “ ще завърши в края на октомври.

Това стана ясно при ревизия на градежа на кмета на София Йорданка Фандъкова, транспортният министър Росен Желязков и шефа на „ Метрополитен “ Стоян Братоев. След привършване на строителните действия, ще стартират тествания на влаковете и цялостната автоматика.

Вторият стадий от третия лъч, който ще стига до „ Овча купел “ и Горна баня ще е подготвен следващата година. По третия метродиаметър ще бъдат пуснати нови влакове, които са с понижено ползване на електрическа енергия, понижени равнища на звук, както и с алтернатива за придвижване без ватман. Целите влакове са пристъпен, за разлика от тези сега, при които вагоните са отделени. Освен това на новите станции ще има загради с височина 1,5 м, които ще разделят пероните и влака. „ Едновременно със строителството на новите станции тук-там се построява нова градска инфраструктура – ВиК мрежи, улично осветяване, топлофикационни и газопроводни мрежи и нови пътни настилки на обособени булеварди “, прецизираха от „ Метрополитен “.

При откриването на третия лъч се чака 600 хиляди пасажери на ден да употребяват подземния транспорт. Очакванията са от периферните точки на града до центъра да се стига за 16 минути. С новата метроотсечка пътният трафик ще бъде понижен с 25%. Третата линия ще има връзки с над 55 автобусни и тролейбусни спирки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР