Строителството на лотовете 1 и 2 на автомагистрала Хемус е

...
Строителството на лотовете 1 и 2 на автомагистрала Хемус е
Коментари Харесай

Регионалният министър: Последните 6 месеца нищо не е направено по АМ Хемус

Строителството на лотовете 1 и 2 на автомагистрала " Хемус " е спряло от пролетта и повода за това е неплащането от страна на възложителя - държавната компания " Автомагистрали ". Това откри след инспекция районният министър Иван Шишков.

По думите му, строителството на двата лота са зазимени, като последните пари за строителите, които са били преведени са били от предходния длъжностен кабинет. Шишков съобщи, че ще търси опция да се заплати на строителите без значение дали в бюджета на АПИ има пари, с цел да може да се възвърне работата.

Той ще изиска от компаниите да не се изместват поетите по контракт периодите за довеждане докрай на лот 1 - 2023-та година и лот 2 - 2024 година.

" Първото, което ще направя, е да видя за какви суми става въпрос. Второто, което ще направя е да знаем за какви периоди компаниите ще поемат и ще могат да завършат строителството. Защото е явно, че в тези шест месеца нищо не е направено. Има неща по автомагистрала " Хемус ", които доста незабавно би трябвало да бъдат приключени, да вземем за пример мостовите уреди - би трябвало да бъдат довършени, тъй като още една зима, в случай че останат незавършени, ще се компрометират съществено ", съобщи Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройстовото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР