Строителството на автомагистрала Хемус между пътен възел Белокопитово и Буховци

...
Строителството на автомагистрала Хемус между пътен възел Белокопитово и Буховци
Коментари Харесай

До 2021 г. строят АМ Хемус между Белокопитово и Буховци

Строителството на автомагистрала " Хемус " сред пътен възел Белокопитово и Буховци ще приключи през 2021 година В момента се работи по трасе с дължина от 1.5 км. Участъкът е трасиран, отхвърлен е хумусният слой, разчиства се строителната площадка, изпълнени са изкопни и взривни работи.

Това сподели в Търговище министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Тя взе участие в полемиката " Европа в нашия дом ".

Очаква се построяването на останалите към 15 км да стартира до края на тази година , заяви министър Аврамова.

Общата дължина на трасето от село Буховци до пътен възел " Белокопитово " от предпочитаната за държавното управление автомагистрала е 16,32 км .
 Наесен приключват предварително 10 км от Автомагистрала
Наесен приключват предварително 10 км от Автомагистрала " Хемус "

Става въпрос за сектора Ябланица-Боаза

Стойността на проектирането и строителството е 119,8 млн. лева без Данък добавена стойност . Автомагистралната права ще бъде с по две ленти за придвижване в посока, две ленти за прекъсване, междинна разграничителна линия, водещи линии и банкети.

Предвидено е построяването на пътен възел " Буховци " при пресичането на Автомагистрала " Хемус " с пътя Буховци - Макариополско, както и пътни връзки с п.в. " Белокопитово " и с пътя Търговище - Варна. В рамките на плана ще бъдат построени също 7 виадукта, 10 селскостопански подлеза и мост над река Пакоша.

Аврамова изясни, че се водят общо 29 каузи от притежатели против решението за отчуждаване на земи . Всички първи съвещания са планувани през първата половина на 2019 година

С трима от притежателите на парцели текат съглашения за обезщетяване със земеделска земя .

В момента организацията приготвя публичната поръчка за избор на оценител , който да изготви отчета за стойностната равносметка сред парцелите - частна благосъстоятелност, наранени от трасето на Автомагистрала " Хемус ", и препоръчаните за обезщетение от Държавния аграрен фонд.

Така за строителство ще бъдат освободени 51 парцела в землищата на селата Макариополско, Черенча, Градище и Буховци.

През 2018 година в възстановяване на пътната инфраструктура в област Търговище са вложени към 26 млн. лева .

През 2019 година АПИ ще разполага с малко над 200 млн. лева доходи от винетни такси и над 200 млн. лева доходи от толсистемата за камиони , която ще проработи от 16 август 2019 година През 2020 се чака цялостният доход от тол такси, който ще бъде към 1 милиарда лева

На територията на област Търговище са подписани 15 контракта по програмата " Региони в напредък " 2014-2020 за близо 33 млн. лева, които ще подобрят живота на хората. 1 2 от тях са планове на общини на стойност над 28 млн. лева Над 4 млн. лева се влагат по общо три плана на министерствата на образованието и науката и на опазването на здравето , с които се модернизират седем образователни заведения и се обновява здравната инфраструктура.

В Търговище Аврамова разгласи, че административната област е една от шестте нови територии, които дават отговор на изискването в техните граници ВиК услугите да се дават от един ВиК оператор . Очаква се по този начин да може да получава безплатна финансова помощ от фондовете на Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР