Строителството на автомагистрала "Хемус" е спряно в два участъка между

...
Строителството на автомагистрала "Хемус" е спряно в два участъка между
Коментари Харесай

Строителството на АМ Хемус е спряно в два участъка заради археологически разкопки

Строителството на автомагистрала "Хемус " е спряно в два сектора сред п.в. "Боаза " и п.в. "Дерманци " в Ловешко, поради археологически разкопки, които би трябвало да бъдат осъществени там, заяви за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Ловеч Ваня Събчева.

По думите ѝ, след публично питане до Агенция "Пътна инфраструктура ", от там са уведомили, че на 8 май е оповестена покана до Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките за осъществяване на цялостни археологически изследвания на два обекта в сектор на автомагистрала "Хемус " на територията на Ловешка област.

Влагат близо 2,4 млн. лева в археологически изследвания на пътни обекти

Единият е в региона на п.в. "Боаза " при село Брестница. За него се смята, че е от римски интервал - от средата на 2 доникъде на 3 век. Вторият обект е сред селата Торос и Дерманци и е регистриран като ранносредновековен металургичен център. Обектите са открити в края на предходната година.

До 15 май е срокът за постъпване на оферти за осъществяване на археологическото изследване, което ще продължи 60 дни. Строително-монтажните работи в тези сектори ще бъдат възобновени след приемане на протокол от Министерството на културата за освобождение на терена за строителство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР