Строителството на 34-етажния небостъргач Златен век в столичния квартал Лозенец

...
Строителството на 34-етажния небостъргач Златен век в столичния квартал Лозенец
Коментари Харесай

Главният архитект призна: Разрешителното за строеж на „Златен век” не е презаверявано

Строителството на 34-етажния небостъргач " Златен век " в столичния квартал " Лозенец " може да се окаже без годно позволение . Това стана ясно от изявление на основния проектант на София Здравко Здравков.
По думите му ДНСК би трябвало да каже дали има годно позволение и при положение, че няма, съгласно разпоредбите противозаконната част би трябвало да се отстрани. Припомняме, че постройката би трябвало да е висока 98 метра, като първичният план беше за 134 метра, след това беше понижен до 120 метра, а след договаряния сред " Артекс ", Йорданка Фандъкова и Здравко Здравков беше реализирана сделка за 98 метра, за която основният проектант приказва в долното видео на Actualno.com (след 48-ма минута). В момента е повдигнат скелет от най-малко 17 етажа, а от Инициативен комитет " Лозенец " се пробват да съдят ДНСК поради безучастие, само че съдът към момента не е прегледал документите.

Сподели с твоите другари
Здравков обаче призна пред bTV, че разрешителното за градеж на " Златен век " не е презаверявано , а това е можело да се случи до ноември 2018 година..
Освен това в тази постройка съгласно издадените разрешителни не би трябвало да има жилища . Тя е административна и обектите вътре са разказани като ателиета. Ако се продават като жилища, хората би трябвало да знаят, че ще заплащат по-високи налози, добави основният проектант.
Той удостовери, че е п олучавал SMS-и за напън от семейство Мирянови, за което сподели още в края на февруари 2018 година пред камерата на Actualno.com на разискване в квартал " Стрелбище " на различен абсурден план - 43-етажен небостъргач на НИКМИ на ъгъла на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров ", само че отхвърли да ги покаже. Коментира също, че те не са единствените, които се пробват да му въздействат.
Сподели с твоите другари
Не стана ясно за какво в документите за градежа на „ Златен век” се взема поради позицията на заместник-регионалния министър Валентин Йовев, че за постройката би трябвало да важат новите правила и надлежно разрешителното за градеж да е 10 години, а не позицията на районния министър Петя Аврамова, която споделя, че писмото на нейния зависещ няма правна стойност.
Становището на зам.-министър Йовев няма правна стойност и то не може да бъде съображение за нарушаване на закона, съобщи нощес пред публицисти в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
" Първо, зам.-министър Йовев няма никакви права да пояснява закон. Съгласно Закона за административните актове право да пояснява текстове от закона има единствено органа, който ги е издал. В случая това е Народното събрание. Писмото, което е подписал зам. -министър Йовев, е мнение, а не тълкувателно мнение, което се издава публично и дава правна стойност ", безапелационна беше Аврамова пред кореспондент на Actualno.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР