Строителството и недвижимите имоти са сред най-цикличните индустрии. Чувствителни към

...
Строителството и недвижимите имоти са сред най-цикличните индустрии. Чувствителни към
Коментари Харесай

Трудни времена за строителния и жилищен сектор прогнозира Кофас 


Строителството и недвижимите парцели са измежду най-цикличните промишлености. Чувствителни към измененията на пазара на труда, цените на стоките и на първо място към лихвената среда и достъпността на заемите, сега те изпитват усложнения и напрежение. Експертите по кредитно обезпечаване от " Кофас " споделят, че световната обстановка на международната сцена няма да се усъвършенства през 2024 година.  

Жилищният пазар е изправен пред двойно ограничаване - както във връзка с предлагането, по този начин на търсенето. Повишението на лихвените проценти докара до бързо утежняване на търсенето, защото семействата не могат да си разрешат да купуват парцели, изключително откакто цените на жилищата се покачиха. Заедно с световния дефицит на работна ръка, това е най-голямата спънка пред строителството, представена от европейските компании от 2021 година до края на 2023 година, показват от Кофас-България  

Всички тези първични проблеми с предлагането, дружно с бързото повишаване на лихвените проценти през последните две години, доведоха до повишаване на разноските за строителство във всички направления: цените на материалите се покачиха, натискът върху заплатите се ускори, а разноските за финансиране скочиха фрапантно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР