Строителното разрешение за новия лъч на Околовръстното на Пловдив може

...
Строителното разрешение за новия лъч на Околовръстното на Пловдив може
Коментари Харесай

Вадят строително разрешение за новия лъч на Околовръстното на Пловдив

Строителното позволение за новия лъч на Околовръстното на Пловдив може да бъде издадено, откакто общините Пловдив и „ Родопи ” свършиха своята част.  Двете администрации са направили измененията на Подробен устройствен план –ПП за новото трасе,  което би трябвало да свързва Скобелева майка с Асеновградско шосе.
Прочетете още
Община Пловдив актуализира и преработи парцеларния проект за изменение на кадастралната карта за новия лъч на Околовръстното.  Договорът бе на стойност от 20 000 лв. и бе с непосредствено възлагане на „ Пътпроект ”, които са носители на авторските права на плана.  Той бе направен през 2012 година, а през 2019 година той бе дарен от Община Пловдив на Министерство на регионалното развитие.

Сега от Министерство на регионалното развитие може да изкарат строителното позволение и да стартират дейностите по трасето.

В края на юли организация „ Пътна инфраструктура ” и „ Трейс холд груп ” подписаха контракта за Югоизточния обход на Пловдив. Това се случи 16 месеца, откакто АПИ пуснаха социална поръчка, която дълго бе замразена. Договорът е за 34,5 млн. лв. без Данък добавена стойност. В  сумата са заложени 5% непредвидени разноски от 1,6 млн. лв. по време на осъществяването. Фирмата би трябвало да завърши всички действия от 27 януари 2024 година.

Връзката сред „ Скобелева майка ” и Асеновградско шосе е един от най-чаканите планове в Пловдив от години. Тя би трябвало да изкара огромна част от директния трафик, като с нея ще има директна връзка от автомагистралата към пътя Асеновград – Смолян. Отделно кръгът на града ще бъде приключен с нея.

Трасето на обходния път би трябвало да стартира в региона на пътен възел „ Скобелева майка “ при 98-ми км на път II-56, ще продължава съвсем паралелно на ж. п. линията и ще приключва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград – към 4,8 км.

Новият път с габарит Г20 ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР