Строителният сектор обяви, че е необходимо “строително цунами“ за излизане

...
Строителният сектор обяви, че е необходимо “строително цунами“ за излизане
Коментари Харесай

Строителният сектор поиска “строително цунами“ за излизане от кризата

Строителният бранш разгласи, че е належащо “строително цунами “ за излизане от икономическата рецесия.

“Преди месец се обърнахме към обществото да не се стопира строителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с различен зов. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата стопанска система. Това е мислене и на европейските сътрудници. Вчера организирахме видеоконференция с 20 страни от Европейски Съюз. Английските ни сътрудници считат, че с цел да се излезе от икономическата рецесия е належащо “строително цунами “. Върви ли строителството, върви всичко ", съобщи Валентин Николов, изпълнителен шеф на

Строителната камара по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет дружно със зам.- министъра на районното развиване Николай Нанков.

Николов даде образец с Италия, където се създава стратегия за саниране на близо 1.2 млн. жилища. Италианците разчитат, че това ще донесе претовареност на 430 000 души в страната, разяснява Николов.

“Ние сме подготвени при наличност на средства доста бързо да задвижим този механизъм. Направили сме предложение да се дават не повече от два обекта на една компания по едно и също време, с цел да може повече компании да вземат участие в този развой “, разясни Николов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР