Строителният предприемач Велико Желев е задържан след спецакция на полицията

...
Строителният предприемач Велико Желев е задържан след спецакция на полицията
Коментари Харесай

Шефът на Хидрострой задържан за изнудване и телесна повреда

Строителният бизнесмен Велико Желев е арестуван след спецакция на полицията в нощта против вторник. Арестът е по следствие за изнудване. Издирват се и други двама души. Извършени са претърсвания, следва оценка на доказателствата. Към момента Желев е с мярка " задържане под стража " за 24 часа. Това заяви на брифинг зам.- районният прокурор в София Борислав Георгиев.  Той изясни, че в началото следствието е формирано от Министерство на вътрешните работи за нанесена телесна щета, по-късно е преквалифицирано в изнудване.

" До среднощ са осъществени следствия, претърсвания и обиски, конфискувани са веществени доказателства, документи, компютри. Сега ще се извърши оценка на доказателствата ", уточни Георгиев.

По думите му престъплението е осъществено от трима души. Потърпевш е някогашен чиновник на сдружение, обвързвано с Желев, който бил заставен да подпише документи с погрешно наличие. Те са свързани с имуществено предписание - вдишване на отговорности, като става въпрос за връзки в границите на сдружението, изясни Георгиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР