Строителният предприемач и председател на съвета на директорите на Хидрострой

...
Строителният предприемач и председател на съвета на директорите на Хидрострой
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини строителния предприемач Велико Желев за изнудване

Строителният бизнесмен и ръководител на съвета на шефовете на " Хидрострой " Велико Желев към този момент е с повдигнато обвиняване. От Софийската градска прокуратура, която пое следствието, оповестиха, че Желев е обвиняем за изнудване. С прокурорско предписание е арестуван е за 72 часа, заяви на уеб страницата си Прокуратурата на Република България.

От прессъобщението на прокуратурата излиза наяве, че на 24 февруари тази година в София на адрес на бул. " Цал Освободител " Велико Желев дружно с още две неустановени лица посредством мощ е принудил собствен чиновник да подпише документи - запис на заповед и разходни ордери на обща стойност 68 000 лв., като с тази сума в действителност е ощетил въпросния си чиновник. Утре прокуратурата ще реши дали ще желае непрекъснато задържане за обвинения, като от държавното обвиняване заявяват, че следствието ще продължи интензивно и прокуратурата ще обезпечи тъкмо изясняване на всички обстоятелства по случая, откриване на обективната истина и съблюдаване на законите. За всичко, което бъде открито, ще бъде известена и обществеността, заяви БНР.

Късно вечерта в понеделник, 6 март, полицията претърси офис на Желев. По-късно беше обявено, че предприемачът е обект на следствие поради насила. Прокуратурата посочи, че Желев се проверява за насила над собствен чиновник. Делото е за насила с нанасяне на лека телесна щета на чиновник на Желев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР