Строителният предприемач Димитър Барбуков вероятно ще бъде следващият олигарх, взет

...
Строителният предприемач Димитър Барбуков вероятно ще бъде следващият олигарх, взет
Коментари Харесай

Барбуков – следващият разследван олигарх? Душат около него поради съмнение за данъчни далавери

Строителният бизнесмен Димитър Барбуков евентуално ще бъде идващият олигарх, взет на прицел от профилираната прокуратура, разбра HotArena.

Той в точния момент се е сетил да офейка във Виена и да заличи следите на гешефтите си, което много забавя следствието против него, като съгласно чудесно осведомени било обвързвано най-много с данъчни далавери, рапортуват пред „ Уикенд “.

Строителният необут преди време работи като началник в дирекция „ Капитално строителство ” на Комсомола. От тези години е дружбата му с Николай Банев и втората му брачна половинка Дочка. С втората си жена Весела той става кум на сватбата на Николай Банев и третата му жена Евгения. Известни са и подаръците, които си размениха парвенютата - ферари за Барбукови и яхта за Баневи. 

Подобно на мнозина новобогаташи семейство Барбукови играят ролята на огромни меценати на културата и спорта. За известно време богаташът от русенското село Пиргово даже има и спектакъл на свое име - „ Барбуков ”.

Барбуков се разделя с Комсомола незабавно след измененията и се впуска в мътната вода на частния бизнес, сходно на доста фрагменти от комунистическата младежка организация. През 1991 година записва компанията си „ МБ - Барбуков и сие ”, като първо има и съдружници, само че те напущат и остава самичък. Мнозина са уверени, че Барбуков е от тези, получили червени куфарчета, в тази ситуация той минава за перач на парите на някогашни партийни величия от Русе. Разбира се, той постоянно е отричал това и е посочвал, че самичък е построил империята си – с доста почтен труд и безсънни нощи.

В строителния бизнес е един от първите, които продават жилища „ на зелено ”. Мнозина от клиентите му обаче са грубо излъгани, тъй като от тях се желае да доплащат солени цени над контрактуваните първоначално. И до момента някои от тях населяват здания без акт 16. Медиите от тези години са цялостни с репортажи и следствия за строителните несгоди на хората, доверили се на Барбуков. Описани са в детайли и банкови заеми, получени от бизнесмена, които обаче били обезпечени с непозната благосъстоятелност, а самият той не си правел труда да ги изплаща. Срещу него по едно време се водят над 50 каузи за машинация, прилагане на подправени документи и така нататък Имиджът на строителя Барбуков се пропуква доста съществено поради закъсняло строителство или напряко недостроени здания. През 1997 година той продава компанията си „ Барбуков ” на починалия към този момент Иван Зографски, предходния притежател на Японския хотел. Дружеството е преименувано.

В по-ново време Барбуков продължава да строи, само че не със замаха си от 90-те години на предишния век. Вече съблюдава правила и е правилен с купувачите – въпреки всичко сме в епохата на обществените мрежи и всяка несправедливост бързо би лъснала нескрито. Сред последните обекти, издигнати от бизнесмена, е така наречен „ Резиденция Анастасия ” в столичния квартал „ Борово ”.

Още една история поставя черна точка върху имиджа на Барбукови. Те унищожиха сантименталната двуетажна къща на художника Александър Стаменов на ул. „ Латинка “ 38 в столицата. Весела Барбукова купува парцела за 250 000 евро от Марта Стаменова, внучка на фамозния художник, която живее във Виена. След това къщата, която се смята за архитектурен шедьовър и е събирала елита на българската интелигенция, е блъсната и на нейно място е вдигната нова постройка. 

Барбуков стана прочут и с обстоятелството, че неговият наследник Добромир е един от първите богати наследници, похитени против откуп у нас . Това става още през 1996 година Тогава 19-годишният юноша е похитен и закаран в Унгария с авансово квалифициран подправен паспорт. Има версия, че похищението е по концепция на починалия към този момент Димитър Тодоров – Бретона, преди време прочут автокрадец, наркотрафикант и сподвижник на Иво Карамански.

След това похищение Весела отпрашва с дъщерите си във Виена, където фамилията живее и до момента. Те се стараят да не притеглят любопитните погледи и странят от светския живот у нас. 

Очевидно семейството предусеща, че за тях идват сложни дни. Неотдавна семейство Барбукови „ подарява ” малкия екран, която има, на създателя на отбор „ Българе ” Христо Димитров. Каналът наскоро оповести, че започва като „ патриотична телевизия ” с името „ Българе ”. Не излиза наяве от кое място идват парите за амбициозната програмна скица.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР