Строителният надзор е признал 31 дни с лошо време през

...
Строителният надзор е признал 31 дни с лошо време през
Коментари Харесай

Фандъкова отдаде сигнала на “Спаси София” на предизборната кампания

Строителният контрол е признал 31 дни с неприятно време през летния сезон с Акт 10. Не разбирам, в случай че е имало сигнал на 28 декември, той да се споделя през днешния ден.
Това разяснява столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка подадения от деятелите „ Спаси София сигнал в Софийската градска прокуратура. В него организацията алармира за осъществени съществени нередности, касаещи периода на осъществяването на обекта и качеството на осъществената работа.
Активистите подадоха сигнал до Прокуратурата и за нелегално строителство на обекта в дни с публикуван акт за прекъсване на строителство. Те изясняват, че Акт 10 значи заледяване на строителната площадка и издаването му не разрешава осъществяването на каквито и да е строителни действия на обекта. От Спаси София обаче установяват посредством снимков материал, че в дните с публикуван Акт 10, строителството по " Графа " продължава.
„ Ясно е, че е предизборна акция за локалните избори през октомври, ясно е, че вземат участие в нея, тъй като за мен не ми звучи задоволително съществено и отговорно към жителите. Ако на 28 декември си имал сигнал, в случай че нямаш доверие и го дадеш на възложителя – дай го на ДНСК, това е органът, който може да наложи акт при спрян Акт 10 “, разяснява Фандъкова, представена от БГНЕС.
От друга страна, съгласно кмета, надзорът е признал два пъти по-малко дни, в сравнение с е изискал изпълнителят, тъй като е изискана информация от Национален институт по метеорология и хидрология. „ Така, че всеки ден, който е приет, имам уверението, че е дните са приети въз основата на подобен документ “.
Всички обвинявания, съгласно кмета, са част от идната предизборна акция, като задачата им е да се изваждат обвинявания „ на час по лъжичка “. На въпрос дали деятелите се явяват политически конкурент, Фандъкова съобщи, че не желае да разяснява „ Спаси София “.
Припомняме, че по-рано през днешния ден деятелите от Спаси София внесоха в Софийска градска прокуратура нов сигнал, обвързван с ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Според организацията съществуват подозрения за осъществени съществени нередности, касаещи периода на осъществяването на обекта и качеството на осъществената работа.
От организацията демонстрираха публични документи, удостоверяващи, че строителят е получил 86 дни приета пролонгация за построяването на ул. " Граф Игнатиев ". През този интервал строителният контрол и Столичната община, в качеството си на възложител, са одобрили съставянето на Акт 10 за прекъсване на строителството заради " неприятни метеорологични условия " и " интензивни превалявания " обектът би трябвало да е замразен. Справка на Национален институт по метеорология и хидрология за тези интервали демонстрира, че основни превалявания или негативни температури е имало през към половината от утвърдените дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР