Строителният кораб Пайъниъринг спирит (Pioneering Spirit) потегли днес от пристанище

...
Строителният кораб Пайъниъринг спирит (Pioneering Spirit) потегли днес от пристанище
Коментари Харесай

Строителен кораб се отправя към Черно море за втората тръба на Турски поток

Строителният транспортен съд " Пайъниъринг спирит " (Pioneering Spirit) потегли през днешния ден от пристанище Ротердам към Черно море за довеждане докрай на полагането на втората тръба на газопровода Турски поток, се споделя в известие на оператора на плана Саут стрийм превоз (South Stream Transport B.V.), представено от ТАСС.

Тръбополагащият транспортен съд завърши на 30 април морското строителство на първата тръба от газопровода и постави втората тръба до 224-ия километър на границата на съветската и турската изключителни стопански зони, съобщи Българска телеграфна агенция. 

След идването си в Черно море корабът ще продължи морските действия по втората тръба и ще ги завърши край крайбрежията при селището Къйъкей в Турция.

В края на май Газпром и турското държавно управление подписаха протокол за сухопътния сектор на директната тръба от газопровода Турски поток за доставка на съветски газ за европейските консуматори.

Газпром стартира на 7 май 2017 година строителството на морския сектор на газопровода " Турски поток " в съветското крайбрежие на Черно море. Съоръжението ще има две линии, всяка от които с годишен потенциал 15,75 милиарда куб.метра.

Първата тръба е предопределена за турския пазар, а втората - за доставка на газ за страните от Южна и Югоизточна Европа.

Според графика първите доставки на газ се възнамеряват за края на 2019 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР