Строителният гигант Артекс окончателно загуби делото, което заведе срещу Никола

...
Строителният гигант Артекс окончателно загуби делото, което заведе срещу Никола
Коментари Харесай

Окончателно: Протестиращ срещу строежа на небостъргача Златен век не е осъден от строителя

Строителният колос " Артекс " дефинитивно загуби делото, което заведе против Никола Вапцаров поради проблема " Златен век ". Вапцаров е един от членовете на Инициативен комитет " Лозенец ", който беше образуван точно поради градежа на небостъргача " Златен век ". Този случай беше част и от абсурда " Апартаментгейт ".

" Артекс " заведе иск за 100 000 лева против Вапцаров поради негови изявления, в които Вапцаров намекваше, че работят с политически подкрепи и че над тях е разпънат чадър. Конкретни реплики: " Според мен " Артекс " се употребяват с политически подкрепи. Доказателството е, че те нямат годно строително позволение " ; над тях има " разпънат политически чадър ", "... бих се зарадвал, в случай че един ден им дадат на " Артекс " да построят един голям блок на остров Белене, 200 етажа, в случай че желаят, и там да раздадат гратис на всички политици по един апартамент - с най-голямо наслаждение, и с мост единствено към Румъния " и " Ще създадат един квантов реактор да гони комарите ". Но строителният колос загуби дефинитивно делото, като на нито една инстанция съдът не отсъди в тяхна изгода. Основанието - право на мнение и оценка на значими за обществото събития.
Шефът на ДНСК: " Златен век " има позволение за градеж до 2020 година
" Златен век " има позволение за градеж до 2020 година, т.е. то е изтекло и по тази причина ДНСК постанова възбрана градежът да продължи. Съдът обаче сп...
Прочети повече
Тъй като Вапцаров не сочи съответни обстоятелства и условия от обективната реалност или съответни действия на компаниите, не може да се преценя дали те са правилни, или не. Затова съдът на долна инстанция приема, че Вапцаров не е прекрачил границите на свободата за изложение на сериозно, въпреки и отрицателно мнение в нито един от случаите, за които е даден на съд. Тази позиция на съда беше доказана и от Върховния съд.

Окончателното решение е от 29 декември, 2021 година.

Още: Съдът дефинитивно не позволи на ДНСК да спре още веднъж " Златен век "

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР