Строителният бранш ще бъде консолидиран при ремонта на обекти, които

...
Строителният бранш ще бъде консолидиран при ремонта на обекти, които
Коментари Харесай

Има условия за провал на аварийните строителни проекти

Строителният отрасъл ще бъде консолидиран при ремонта на обекти, които биха представлявали опасност и по никакъв метод не трябва да се позволява каквото и да е спешно положение. Това сподели в предаването " Преди всички " изпълнителният шеф на Строителната камара инж. Мирослав Мазнев в предаването " Преди всички ". Над 200 мостови уреди се нуждаят от ремонт, а 17 са в неприятно положение. " В продължение на 10 години сме уведомили за неприятното положение и ограниченията, които би трябвало да се вземат, само че катализатор се явяват събития с драматичен темперамент и би трябвало да ни принудят да вземем бързи ограничения ", съобщи инж. Мазнев. 
Той обърна внимание върху " много стихийния темперамент " на строителната активност от последните години и преориентирането на строителния отрасъл към инфраструктурни строителство: " До 2008 година изпълнявахме на първо място високо строителство и тогава достигнахме строителен артикул над 22 милиарда, от които 16 беше високо строителство. Изведнъж 2009 година строителният артикул падна на 11 милиарда, или с към 10 милиарда по-малко за строителството по високи уреди и здания. Това несъмнено беше първият удар, който разколеба потенциала на строителния отрасъл. Върхът беше краят на предишния програмен интервал, когато достигнахме към 17 милиарда строителна продукция, и то главно от инфраструктурни обекти, само че, за жалост, 2016 година строителната продукция беше доведена до 11 милиарда. Тогава загубихме втория вид строители, които напуснаха страната. В момента изрично заявяваме, че тези стойности, реализирани обратно в годините, към този момент мъчно бихме могли. Дори да имаме техника, няма да намерим хора, които да извършват. "
От Камарата на строителите чакат страната да възнамерява и програмира взаимно с сектора визията си за обектите:

" Наскоро в Пътната организация ни показаха лист, че тази година биха могли да се започват планове за към 2 милиарда и 700 милиона. Когато прибавим и НКЖИ спомагателните планове - и те са над милиард и половина, когато прибавим оперативните стратегии - и там са няколко милиарда, и то в границите на един къс интервал, в действителност тогава към този момент програмата става неизпълнима. "
Възможността на този декор да бъдат провалени и незабавните планове, е забележителна, счита Мазнев.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР