Строителните дейности по бул. "Приморски" и в "Аспарухово" - на

...
Строителните дейности по бул. "Приморски" и в "Аспарухово" - на
Коментари Харесай

Приключват ремонтите на три булеварда във Варна през април

Строителните действия по бул. "Приморски " и в "Аспарухово " - на бул. "Първи май " и бул. "Мара Тасева ", ще приключат през април и придвижването ще бъде възобновено, заяви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

В момента по бул. "Приморски " се работи по последния стадий от замяна на водопроводите и създаване на дъждовна канализация, защото такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура би трябвало да бъде решен казуса с дъждовните води.

Втората част на бул. "Приморски " - от кръстовището с ул. "Михаил Колони " до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за идната година. Трасето няма да бъде разширявано, тъй като граничи с Морската градина.

Активно се работи и по улиците в Аспарухово. В момента се построява пешеходен надлез на ул. "Мара Тасева "- с асансьори и стъпала. Ще има и два нови подлеза - на бул. "Народни будители " на сп. "Калин " и на спирката на Варненската морска гимназия.

Съоръженията са заложени в спецификацията в плановете, които се създават сега за ремонта на бул. "Народни будители ", изясни Христо Иванов.

Продължават ремонтните действия на бул. "Левски " по график, в това число и през почивните дни. В момента се построяват пилотни структури, работи се и по мостовите уреди на бул. "Владислав " и "Сливница ". Локалното платно сред тези два булеварда към този момент е построено, правят се довършителни действия, следва полагане на асфалт.

За пешеходците са планувани благоприятни условия за прекосяване посредством мостови уреди по бул. "Владислав ", "Сливница " и "Цар Освободител ". Допълнително мостови уреди ще има на ул. "Прилеп " и на ул. "Кракра ". Ще бъдат построени и пешеходни надлези в сектора "Подвис " и "Прилеп ", сред "Владислав " и "Сливница ", и сред "Цар Освободител " и "Сливница ". Ще се употребяват и съществуващите подлези по трасето на целия бул. "Левски ", които ще бъдат главно ремонтирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР