Строителни предприемачи започнаха да обезопасяват обектите си. Днес новостроящият се

...
Строителни предприемачи започнаха да обезопасяват обектите си. Днес новостроящият се
Коментари Харесай

След публикация на TrafficNews: Строител започна да спазва закона, обезопаси спешно обекта си

Строителни бизнесмени започнаха да обезопасяват обектите си. Днес новостроящият се жилищен комплекс на ул. „ Г. М. Димитров” № 27-29 в центъра на Пловдив бе „ опакован” с защитна мрежа, която да подсигури сигурността на работещите по фасадата майстори.



Това се случва след обява на TrafficNews , в който ви показахме по какъв начин строители без защитни каски и дрехи висят от скелета из целия Пловдив. Проверка на медията ни на случайно определени обекти в разнообразни квартали сподели, че условията за сигурност на труда всеобщо не се съблюдават. Нарушения има даже в суперцентъра на града.

Обичайна панорама е служащи да се разхождат изцяло необезопасени по покривите или да санират здания на огромна височина, без да са завързани с въже. Каските пък са сменени с бейзболни шапки.

Едно от местата бе точно строителната площадка на йорданския бизнесмен Таха Рахман в сърцето на Тютюневия град. Там сега се строи следващият мастодонт от бетон - седеметажна жилищна постройка, разграничена на 4 секции, с РЗП от общо 16 827,36 кв. м. В нея са планувани 172 жилища и 7 ателиета. Въпреки внушителните размери на комплекса и множеството наети служащи, изискванията за сигурност на труда бяха под въпрос.



От рано сутринта през днешния ден обаче целият строителен обект е обезопасен. Всички на площадката са с каски. Анцузите и дънките са сменени с работно облекло.

TrafficNews изпрати питане до Дирекция „ Инспекция по труда” – Пловдив, какъв брой трудови злополуки на строителни обекти е имало в Пловдив през предходната година, кои са най-честите аргументи за случаите, какъв брой инспекции са осъществени, има ли установени нарушавания и какви наказания са наложени.

Както се случва на другите обекти, при които констатирахме несъответствия със закона, и ще има ли глобени за тях – очаквайте в TrafficNews.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР