Строителни предприемачи от града под тепетата дойдоха на обявената пресконференция

...
Строителни предприемачи от града под тепетата дойдоха на обявената пресконференция
Коментари Харесай

Строителни предприемачи в челен сблъсък със съветници от ДБ в Пловдив ВИДЕО

Строителни бизнесмени от града под тепетата пристигнаха на оповестената конференция от „ Демократична България “ Пловдив по отношение на обстановката с писмото на районния министър Гроздан Караджов, който прави интерпретации общинският съвет да спре разглеждане на ПУП-ове. Четиримата общински съветници от групировката бяха насрочили брифинг, с цел да изкажат своята позиция за протичащото се, като те бяха пресрещнати от Илиян Филипов и други строителни бизнесмени от града.

Те влязоха в изострен спор още преди конференцията, като Филипов неколкократно съобщи, че Демократична България ще провокират безспорен безпорядък със строителството в Пловдив и ще блокират работата на целия отрасъл, написа

Причината за това е желано тълкувателно писмо от съветниците на „ Демократична България “ дали може да се одобряват ПУП-ове в случай, че екологичната оценка на новия Общ устройствен план е била върнато от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Тълкованието на министър Гроздан Караджов е, че не са изпълнени кумулативно условията на член 133 от Закон за устройство на територията и локалният парламент не би трябвало да разгледжа сходни устройствени проекти.

Според Филипов това тълкувание няма правна стойност, като единственият орган в България, който може да се произнася дали един акт е незаконен е съдът.

Той заплаши с всеобщи митинги, в случай че локалният парламент спре да преглежда ПУП-ове. От Демократична България пък обявиха, че виновността за цялата обстановка е в кмета на Пловдив Здравко Димитров и неговата администрация, като те са алармирали за този проблем още преди месеци и подчертаха, че единственото нещо, на което те държат е законосъобразността, защото, в случай че тези ПУП-ове са незаконосъобразни, на следващия ден те ще паднат в съда и това ще е още по-голям проблем за строителния бизнес в Пловдив.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР