Строителната компания „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД не се разследва от европейската

...
Строителната компания „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД не се разследва от европейската
Коментари Харесай

КАРО ТРЕЙДИНГ: Не сме участвали в строежа на Турски поток, не ни разследва Европрокуратурата

Строителната компания „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД не се проверява от европейската прокуратура. Твърденията на избрани уеб сайтове, че компанията ни е в листата от 9 компании, които екипът на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши проверява за злоупотреби със строителна техника за 6 милиона евро, са откровена неистина. Тиражирането им, както и замесването на „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД във връзки с политически партии, е тежка операция, която цели уронване на положителното име и известност на „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД.
Това се споделя в позиция на Красимир Караиванов, съучастник и шеф на „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД, изпратена до медиите.

В резултат на погрешни и манипулативни изказвания на Групово дело „ БОЕЦ” за несъществуваща връзка на „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД с построяването на „ Турски поток”, компанията бе тествана от Министерство на стопанската система и управленията на управляваните от него оперативни стратегии. Нарушения не бяха открити. Оценката за „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД бе извънредно висока – заключението на инспекцията сочи, че компанията е пример в осъществяването на европейските планове.
„ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД в никакъв случай не е взела участие в градежа на „ Турски поток”. „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД няма никакви връзки с която и да било от компаниите, тиражирани в медиите като обект на следствие от страна на европейската прокуратура.
Категорично настояваме според Етичния кодекс на българските медии и европейските етични правила в публицистиката сегашното опровергаване да бъде оповестено в цялостен размер на същото място.
„ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД упорства за изчистване името на компанията и изрично декларира, че ще приема всяко последващо свързване на компанията със случая като опит за съзнателно злепоставяне на сдружението. При всеки опит за уронване престижа на „ КАРО ТРЕЙДИНГ “ ООД ще търсим правата си по правосъден път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР