Строителите ще осигурят достъпа до автогарата и пешеходния подлез. Улиците

...
Строителите ще осигурят достъпа до автогарата и пешеходния подлез. Улиците
Коментари Харесай

Започват пробива под Централна гара в Пловдив от юг

Строителите ще обезпечат достъпа до автогарата и пешеходния подлез. Улиците и булевардите, които би трябвало да се свържат със оборудването, ще се разкопават в последния стадий на плана.

Строителството на тунел под Централна гара в Пловдив стартира по плана за модернизацията на жп възел - Пловдив. Представителите на компания “Трейс груп ", на която от НКЖИ е предоставена публичната поръчка, са обсъждали в понеделник старта на мегаобекта с шефа на “Хеброс бус” Веселин Дошков.

Изграждането на пробива започва от южната страна на жп линията, където се намира автогара “Родопи”, благосъстоятелност на “Хеброс бус”.

Автогарата продължава да работи, обезпечава се достъп и към пешеходния подлез, и гарата от двете й страни, сподели инж. Дошков, който чака старта на плана до дни.

В Община Пловдив до през вчерашния ден нямаше съобщение от НКЖИ или от компанията реализатор за старта на плана. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев удостовери, че подготовката за старта на мегаобекта е на финала. Той изясни, че разрешението за градеж се дава от Министерство на регионалното развитие, а от „ Трейс груп” стартират да приготвя строителна площадка. Според предварителните диалози построяването на пробива би трябвало да стартира от южната страна, т.е. от прилежащите ул. „ Кукуш” и „ Димитър Талев”, до самия паркинг, където стопират автобусите на автогара „ Родопи”, и оградата на магазин „ Била”.



Пловдивчани, които се интересуват от точните параметри на бъдещия пробив под Централна гара, към този момент изгубиха вярата да видят плана и да вземат участие в разискването. Преди година след срещата с кмета Здравко Димитров шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски даде обещание, че планът ще бъде показан на пловдивчани. Но явно проектът се е трансформирал.

От Община Пловдив е обещано позитивно мнение за създаване на пробива, сподели Пламен Райчев. Той посочи, че одобряването на плана, който главно планува модернизацията на жп възел - Пловдив, е отвън компетенциите на локалната администрация. Тя има отношение към транспортните връзки с пробива и съгласуването на обособените действия.

По контракт след завършването на пробива би трябвало да бъде съборен Бетонният мост. Вместо него от Общината дават обещание надграждане на съществуващото оборудване, за което обаче не са планувани средства, а има единствено абстрактен план.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР