Строителите от Българската браншова камара Пътища излизат на протест с

...
Строителите от Българската браншова камара Пътища излизат на протест с
Коментари Харесай

Тежка техника чака на входа на София за протеста на пътните строители

Строителите от Българската браншова камара " Пътища " излизат на митинг с искане за погашение на дължимото и оставка на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.
 Трети народен митинг на пътните строители, притежателите влизат в районното министерство Виж още
Протестът ще стартира от 8:30 часа пред Министерски съвет и ще продължи до 12:00 часа. През това време ще бъдат блокирани бул. " Дондуков " и " Цар " Освободител ".

От рано сутринта на бул. " Цариградско шосе ", на входа за София, има плътна колона от строителна техника, която е подготвена да влезе в града. Очаква се в митинга да се включат над 100 машини.

От полицията оповестиха, че ще глобят водачите на тежка техника с по 30 лв.. тъй като по закон нямат право да влизат в столицата. Сборният пункт на протестиращите е при Враня в 8,30 часа.

След това колоната ще премине по " Цариградско шосе " към Министерския съвет. От 7 до 12 ч. има въведени и ограничавания в центъра на столицата.

Припомняме, че Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) разгласи, че ще се договаря с всяка пътна компания поотделно за парите, които ѝ дължи страната за свършената работа. Разговорите ще се водят персонално със притежателите на компаниите, без медиатори, с цел да излязат притежателите на ярко. Индивидуалният метод е единственият метод за решение на разногласието, защото той е друг за всяка компания. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване арх. Виолета Комитова, която даде брифинг след третия народен митинг на пътно-поддържащите компании.

Спор сред двете страни по отношение на дължимата сума няма и тя към този момент надвишава 930 млн. лева за настоящ ремонт и поддържане на пътищата. От тях 222.5 млн. лева са фактурирани, а близо 710.5 млн. лева са сертифицирани разноски към 30 септември 2021 година

Вече четири месеца двете страни не могат да се схванат по какъв начин да бъдат изчистени отговорностите. Това е повода служащи от пътно-поддържащи компании да излизат на митинг.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР