Строители и инвеститори укриват 480 млн. лв. данъци годишно, показва

...
Строители и инвеститори укриват 480 млн. лв. данъци годишно, показва
Коментари Харесай

Строители крият 480 млн. лв. данъци годишно

Строители и вложители укриват 480 млн. лева налози годишно, демонстрира разбор на риска на Националната организация по приходите. Затова Национална агенция за приходите слага под необикновен надзор тези компании. Нейният доклад за 2021 година демонстрира взрив на публично заявените облаги в строителството през спешната 2020 година То се оказва секторът, който е оповестил пред данъчните най-голям растеж на облагата през 2020 година спрямо предкризисната 2019 година
Декларирана е облага 2,5 милиарда лева, което е с 810 млн. лева повече от 2019 година А интервенциите с недвижими парцели са отчели спад на облагата с 3,9% до 995 млн. лева през 2020 година Освен това покупко-продажбите с парцели при пандемията понижават с 8%, а след нея незабавно бързо нарастват с 28%. В рамките на акцията Национална агенция за приходите ще ревизира и строителни обекти.
Национална агенция за приходите на първо място подтиква доброволното съблюдаване и моли за изповядване на имотните покупко-продажби на действителните им цени.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР