Строителен бос, известен като Джими Орфея, е измамил мегазвездата на

...
Строителен бос, известен като Джими Орфея, е измамил мегазвездата на
Коментари Харесай

Изпързаляни: Строителен бос измамил Ивана и Мисис България, кебапчии лъжат с участия Орхан Мурад и Сашо Роман

 Строителен необут, прочут като Джими Орфея, е измамил мегазвездата на фолка Ивана и носителката на купата Мисис България 2010 Паолина Петракиева. Двете са му давали огромни суми пари на ръка като заем без никакъв документ, разчитайки единствено на другарство и доверие, написа " Телеграф ". Затова по какъв начин е останала без всичките си спестявания подсети преди броени дни певицата на народа.

" Ако би трябвало да се върна 10-15 години обратно, щях да си кажа: " Как е допустимо да се предоверяваш толкоз доста ". Имам да взимам 200 000 лева от хора, които са ме прекарали и се вършат на луди. Дължат ми пари и няма метод да си ги върна. Мислех, че като кажа една дума, тя тежи и няма потребност от документи, контракти, записни заповеди. И е мъчително, и се ядосваш на себе си, че съм била такава глупачка. Това са средства, които съм изкарала в продължение на доста години с доста работа, с доста пеене, с доста недоспиване ", призна преди дни в " Неделята " по Нова пайнерката.

Сага

Ивана се познавала с Джимито около брачната половинка му, която била измежду околните й приятелки. Така един ден той я помолил за заем, защото бих притиснат от борчове и необслужвани заеми. Без преиначаване певицата му услужила и близо две години не отваряла дума за връщането на парите. След като му загатнала един път той почнал да не дава отговор на телефонните й позвънявания и се покрил. Малко преди да бъде вкаран в пандиза по присъда за друго закононарушение, строителят липсващ. А с изключение на изпълнителката на " Шампанско и сълзи “, той е завлякъл и друга звезда – Мисис България Паолина Петракиева и брачният партньор й Християн.

Те са изплатили 600 хиляди лв. на кредитори. Сагата им почнала през 2008 година Христо - синът на притежателя на затворения към този момент супермаркет " Елемаг " Божидар Петракиев, поканил за кум на сватбата си своя дълготраен и потвърден, сякаш, другар Стоян Анастасов-Джимито. Купонът траял до зори с безконечните шлагери на Ивана – подарък за младото семейство от кума Стоян. Не след дълго, същият потърсил финансова помощ от Християн Петракиев.

" Опитал да вземе заем от банка, само че му отказали. Под претекст, че би трябвало да купува асансьори за няколко строящи се здания и парите му трябват незабавно, с цел да получи Акт 16, Джимито се примолил на Петракиеви за заем от 300 хиляди евро. Ицо не разполагаше с тези пари, само че въпреки всичко, нали оня му е кум, реши, че е задължен да му помогне ", описват осведомени. Благодарение на познанствата си в бизнессредите, брачният партньор на Паолина съумял да събере сумата от няколко крупни бизнесмени, с ангажимента да бъдат възобновени в границите на 2 години, плюс съответната рента от порядъка на 40-50%. 

Два месеца, откакто Петракиев предал парите на Джими Орфея, той прекратил заплащанията. " Покрил се, престанал да си подвига телефона, или в редките случаи, когато въпреки всичко е отговарял на позвъняванията, обещавал да стартира да заплаща ", разкриват осведомени с финансовата драма. Няколко месеца по-късно кредиторите притиснали младото семейство поради кума им. Положението станало напечено, когато Петракиеви почнали да получават и закани.

В цялостна невъзможност и с цел да " изплатят " своята сигурност, те се заели да погасяват дълга на Анастасов. Включили се и родителите. Божидар Петракиев се принудил да продаде вкусен парцел на Слънчев бряг, върху който през днешния ден сполучливо действа първокласен хотел, с цел да погаси главницата. " Поли и Христо бяха събрали от сватбата си 80 хиляди лв., които дадоха за лихви. За жал, за заема няма документи, тъй че и опитът на Паолина да получи подпомагане от полицията, приключи без триумф ", споделят още околните на Мисис България – Вселена.

Дело

Студена вода е пил и асът на естрадата Панайот Панайотов – освен това цели два пъти. За сефте дава пари на предприемач за построяването на жилище. " Въпросният притежател на компания завлече освен мен, а още 200 души, от които авансово е взел част от сумата за бъдещия апартамент. Държавата води следствено дело против него, само че по този начин и не знам да е влезнало в съда. На съвестта на този човек, чието име не желая да загатвам, тежат няколко смърти. Ние с жена ми преживяхме измамата по юношески, само че някои хора бяха дали последните си стотинки, не можаха да се съвземат и починаха от инфаркт “, споделя момчето, което приказва с морето.

Другата машинация с него е обвързвана с музиката. " Благодарение на наивността ми мой непосредствен преди към 4 години ме подведе да подпиша 10-годишен контракт и по-късно се наложи да изхарча много пари и нерви, с цел да се оправя. Това са трудности, които би трябвало да ни служат за урок и поука. Приятелите се появяват в живота ни, с цел да може в един миг да ни го съсипят. Мисля си даже, че другарствата са за това – с цел да ни основават проблеми, които да преодоляваме. В момента единственият ми правилен човек е брачната половинка ми Емилия “, споделя Панчо.

Почивна станция

Жертва на имотната мафия е и актрисата Ирен Кривошиева, която от години не може да си върне унаследен имот в Банкя. " Имотът е на дядо ми, който е реституиран, е бил в границите на Почивна станция на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Оказва се, че законът в България изобщо не подсигурява спокойното прилагане на собствеността. Например съседът ми може да ме съди за каквото си изиска и когато си изиска, даже да се пробва по правосъден път да анулира нотариалния ми акт за благосъстоятелност, разрешенията ми за градеж, даже и да събори издигнатата ми по легален ред къща!

Достатъчно е да има мно-о-о-го пари за юристи, " дълги ръце “ в правосъдната система и след безчет каузи, целящи да ме изтощят душевен и финансово, парцелът става негов. Първоначално съседът ми се стреми да се достави с всевъзможни документи в негова изгода. В нашия случай Балнеоложки комплекс " Ясен " е съумял да се достави с нотариален акт, увреждащ собствеността ни. Сигнализирахме прокуратурата и посредством експерт се откри, че във въпросния акт има грешки във връзка с граници и повърхност. Също и че в документа, по който съседът ни претендира, че е притежател на неговия си парцел, няма съображение за придобиването му, само че все пак нотариус му е издал нотариален акт с елементи от нашия парцел.

След всичко това прокуратурата реши, че закононарушение няма и казусът не е за нея. В същото време в общинските служби ни отхвърлят издаването на схема за парцела ни, което попречва възможната му продажба. А като похлупак на всичко, възползвайки се от " вратите " в правосъдната система, съседът ни, представящ се ту за едно сдружение, ту за друго, е завел дело против майка ми, която е вдовица, за анулация на нотариалния й акт за благосъстоятелност на парцела, получен в завещание от татко й “, споделя драмата си звездата от " Хотел Централ “. 

Нейният комшия по сходен метод води каузи и против другите им комшии. " Наглостта и алчността за парите е безкрайна!!! Мисля и че някои институции и служители в България са заслепени от лакомия в работа на персонални ползи. Угоднически са не запомнили какво е правдивост и работа в интерес на народа. Но се запитвам дали и ние, народът, не сме като тях? Дали и ние не сме не запомнили какво е правдивост и работа в интерес на близък? Дали и ние не сме захвърлили съвестта си в тъмното мазе на душите си, увлечени в грижите за повече храна, пари, къщи, все мислейки си, че е малко това, което имаме?

И не като актриса, а като човек, търсещ, се запитвам не забравихме ли Бога, не се ли отклонихме от правдата Му, служейки на лъжата, на алчността, на разврата, на стомаха ни, на съветски, американски и европейски идеологии, на намаляване и дебелеене, на йоги и фитнеси, на банки, заеми и хранителни вериги? Уж си върнахме материалната независимост, а по кое време ще си върнем духовната независимост в Бога, която ни прави братя и сестри, народ свободен, мощен и прочут в името на нашия Господ Иисус Христос? Парите и парцелите са краткотрайни, а душите ни са безконечни, не би трябвало да забравяме това “, споделя още майката на едиственото дете на Стефан Данаилов.

Сонда

Сред ВИП-измамените е и фолкпевецът Крум, освен това от личния си дядо. Той бе наказан да връща 130 хиляди лева за заем, за който не знае, че е взет на негово име. Подписът му под документите за парите е подправен от роднината му. След правосъдното решение хонорарите, които получава, са запорирани.

Музикантът схванал, че дължи сумата на доцент доктор Валери Златанов, който е учител в Геологопроучвателния факултет на Минно-геоложкия университет " Св. Иван Рилски " в София. Всичко това се случва по виновност на дядо му Крум Христов - с цел да може да вземе заем от Златанов, фалшифицира подписите на внука си и на брачната половинка си. Дядото е с над 40 години стаж в региона на сондирането и добива на петрол и газ и има частна компания, която се занимава с планиране и доставки на машини и уреди и извършва публични поръчки.

Именно за бизнеса му трябвали парите. " Изпаднах във финансова рецесия през 2010 година вследствие на общата финансова рецесия. До 2008 година всеки месец сме имали по 3 предложения, приблизително по 30 на година. След това те стопираха. Изведнъж се появи конкурс за доставка на съоръжение за " Булгаргаз " и ни трябваха към 300 хиляди лева Аз имах малко от тях и потърсих Валери Златанов, който има другари лихвари. Той също е вземал от тях преди дребни суми и някой път и аз съм вземал пари посредством него. Но той постоянно и поставяше изискване договорите да ги подписва и Крум. Аз му отговарях, че Крум е непрестанно в придвижване и не мога да подсигурявам ", споделя дядото на артиста. Затова в уречения ден, в който трябвало да се подписа контракт сред Крум-старши и доцента, артистът не се появил. Всъщност внукът въобще не знаел, че следва сходна договорка. " Аз бързах и бях заставен да направя нарушаване, тъй като това е наказуемо и нелегално. Фактически съм фалшифицирал подписа на Крум ", споделя още Христов.

Кебапчии лъжат с участия Орхан Мурад и Сашо Роман

Фолкпевецът Орхан Мурад се ожали от кръчмар, който не поискал да му заплати капаро, а ден преди събитието се отказал от излизането му на сцена. Пред " Телеграф “ изпълнителят на " Хиляди сърца “ тогава показа, че измамникът е от Монтана, само че такива се срещат и в Сандански. Орхан имал спогодба да пее в монтанска механа, ден преди събитието шефът се свързал с него и отказал да се възползва от услугите му.

На фейсбук страницата обаче било обявено малко, че звездата няма да се яви, което вбесило 53-годишният артист. " Не съм отказал присъединяване, отхвърли го индивидът, който ме е поканил. Заведението му още през вчерашния ден е имало над 50 % резервации, единствено ден преди събитието. И какво практикуват, хвърлят виновността върху такива като мене, отхвърлят присъединяване – няма да идвате, няма да вършим нищо, а другояче хората са си резервирали и отиват. Той нищо не им споделя на входа, несъмнено, те сядат, поръчват, стартират да пият и в един миг изпълнителя го няма. Какво става? Къде е?

И шефовете споделят " Ами, де да знам какво става, той е лекомислен, той е подобен, той е онакъв, ей го на – не пристигна. “ За това би трябвало капаро. Половината хонорар би трябвало да се изплати, само че този път не взех пари. Един от доста дребното случаи, в които не го направих. Тоест аз желаех капаро, само че той не ми прати. И аз незабавно се усъмних “, споделя Орхан пред " Телеграф “, допълвайки, че за следващ път интуицията не го е подвела.

" Аз пребивавам в Пловдив. В Сандански някой провел вечер с мое присъединяване, аз не съм схванал. Имало е единствено афиши на място, какво може да се направи – нищо. Много пъти са ми звъняли мои другари, които ме питат къде съм и за какво ме няма в обещано заведение. Питам " Къде да съм, бе? “, а те споделят: " Е, ние те чакаме на присъединяване. “ Има кебапчии, които си разрешават насмешки с изпълнителите, дано вниманат сътрудниците “, предизвестява Мурад.

Колегата му Сашо Роман също доста пъти е ставал сходна жертва на изпечени мошеници. Последният подобен случай е, че дължи пари на кръчмари в Перник. " Гнусните неистини са публикувани 100 на 100 от сътрудници, които нямат хабер от музика - некадърници. Злобата е доста гадна работа. Яд ги е, че моите песни се пеят в този момент, ще се пеят и след мен. Съветвам ги да престанат да приказват нелепости, а в случай че желаят да звучат по-достоверно дано назоват и кръчмите, и хората, на които дължа пари “, безапелационен е Сашо.

" Говори се, че дължа 4 000 лв.. Такъв хонорар в никакъв случай не съм взимал. Аз не съм като другите да дерат хората и да вървят да пеят на плейбек. Пея онлайн, един час компактно. Ако присъединяване ми е от два часа в дискотеката, аз съм там в дванадесет. Отивам постоянно по-рано. И като отида, шефовете почват да се оплакват от такива несериозни сътрудници, които не стига, че не могат да пеят, пък и закъсняват “, приключва той.

Два пъти преметнаха Латинка с еднакъв сюжет

Любимата комедиантка Латинка Петрова е излъгана с пароструйка, освен това цели два пъти, ожали се пред " Телеграф “ самата тя. Първият път било преди 5-6 година Звъннали на вратата на жилището й и споделили, че е спечелила гратис разчистване. След като показала готварската печка, търговецът споделил, че ще й направи бонус – изчистване на банята. " През цялото време ми я хвали. Казваше, че Катето Евро и куп естрадни певици имат същата. Аз го запитвам за цената, той не споделя, а продължава да чисти. Накрая изиска 5000 лева Отвърнах му, че нямам толкоз, а той се обади на шефа си да желае позволение да ми я даде на погашение.

По 130 лева всеки месец броих и най-после ми излезе 6 бона. Много се прекарах “, описа звездата на Сатиричния спектакъл. Наскоро обаче сходни мошеници я атакували още веднъж в дома й. " Пак ми предлагаха апарат, само че като им споделих, че имам, взеха решение да ми създадат друга оферта – да вземат остарялата пароструйка, да ми дадат най-новия модел и да доплатя единствено 3 хиляди лв.. Пак им се вързах, но какво да върша... не си потеглят, до момента в който не го купиш “, оплаква се Лоти. Тя споделя, че й е мъчно да работи с машината, макар че й обяснявали какъв брой елементарно става. " Имам по-прости уреди, с които сама се оправям да шетам. За другата пароструйка си би трябвало специфичен човек да работи с нея “, добави Петрова. Така тя се е предходна общо с 9 000 лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР