Строител, който да издигне подпорна стена в коритото на река

...
Строител, който да издигне подпорна стена в коритото на река
Коментари Харесай

Търсят строител за подпорна стена за защита на вододайната зона на Пазарджик

Строител, който да издигне подпорна стена в коритото на река Марица в сектора, където в нея се влива река Тополница, търси Областната администрация в Пазарджик. Обявената социална поръчка е с планирана стойност 828 514 лв.. В момента тече събирането на оферти, които ще бъдат отворени на 8 декември.

Обектът е от първа категория по Закона за устройство на територията, разяснява се в обявлението. Целта на подпорната стена е да отбрани от наводнения сондажните кладенци за питейна вода на Пазарджик, намираща се на десния бряг на Марица против мястото, където в нея се влива Тополница.

През ноември 2014 година пълноводие на река Тополница подкопа отсрещния бряг на Марица и имаше заплаха от заливане на новодайната зона. Стигна се до оповестяване на бедствено състояние. Ситуацията тогава бе овладяна с издигане на краткотрайни защитни буни от скална маса.

Състоянието на брега обаче не е положително. Отнесени са обилни земни маси, разрушена е част от съществуваща бетонна стена. Дължината на ерозиралия сектор е към 370 метра.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР