Строгите правила за здравословно хранене бавно остават в миналото, а

...
Строгите правила за здравословно хранене бавно остават в миналото, а
Коментари Харесай

Сложете това на масата си поне веднъж седмично

Строгите правила за здравословно хранене постепенно остават в предишното, а диетолозите считат, че хранителната диета би трябвало да бъде разнообразна.

За да избегнете хранителни разстройства и да поддържате здравословно тегло, би трябвало да спрете да делите храните на " положителни " и " неприятни ".

Но за здраве и хубост някои от тях си коства да се употребяват най-малко един път седмично. Ето ги:
Аспержи
Една чаша зелени аспержи възвръща половината от дневната доза фолиева киселина и витамини от група В - дефицит, който съгласно норвежки откриватели е една от аргументите за меланхолия. Добавете зеленчука към диетата си, с цел да избегнете есенното мрънкане.



 Добави изложение
Фурми
Във фурмите има повече калий, в сравнение с в един огромен банан - минерал, който подкрепя работата на сърцето и кръвоносните съдове, укрепва нервната система и ви поддържа свежи и бодри. Използвайте фурми като закуска един път седмично.

 Добави изложение



Брюкселско зеле
За доста деца брюкселското зеле наподобява малко отблъскващо, само че е по-лесно да измененията мнението си, в случай че го приготвите вярно. Запечете зелето с чери домати, билки и обичаните си подправки - то е чудесна гарнитура към всяко месо. Кръстоцветните съдържат фитоестрогени, които са значими за попречване на рака на гърдата.

 Добави изложение
Боб
Бобовите растения съдържат рекордно количество фитоестрогени, които понижават риска от рак на гърдата и червата с рекордните 40%. Освен това бобът, задушен или печен, е отличен източник на протеини и фибри.

 Добави изложение
Черен шоколад
Учените от дълго време са престанали да демонизират този артикул, тъй че феновете на сладкото не би трябвало да се тормозят. Истинският шоколад съдържа флавоноиди, които оказват помощ за попречване на рака на кожата.

 Добави изложение

Зелен чай
Това е напитка, която си заслужава да се пие освен един път седмично, а всеки ден, тъй като е съкровищница на антиоксиданти. Зеленият чай понижава риска от рак, забавя процесите на стареене и усъвършенства здравето на червата.

Ако не можете да се насилите да пиете чай всеки ден, приготвяйте си чаша чай най-малко един път седмично.



 Добави изложение

Прясно алено месо
Последните изследвания потвърждават, че говеждото и агнешкото месо са били демонизирани на вятъра. Вареното или печеното месо е източник на протеини, а също и на желязо, което се усвоява елементарно и поддържа силата на организма.

 Добави изложение

Моркови
От детството си ненавиждате варени моркови? Можете да добавите суровия кореноплоден зарзават към менюто си, може да го консумирате със захар, настъргана кисела ябълка, мед или да го овкусите с чесън, оцет и подправки.

Редовната консумация на моркови понижава риска от рак на яйчниците и защищава мъжете от рак на простатата.

 Добави изложение

Сьомга
Розовата риба е богата на здравословни мазнини, киселини Омега-3 и Омега-6, които предотвратяват сърдечни и съдови проблеми и трайно отстраняват непрекъснатото възприятие на апетит.

Дори консервираният артикул доста понижава риска от сърдечен удар и инсулт.

 Добави изложение
Канела
Ароматната фалшификация се съчетава добре с кафе, десерти и сладолед, а постоянната консумация на канела намалява равнищата на кръвната захар. Пийте по една чаша кафе или чай с канела на ден, с цел да избегнете неврологични разстройства.



 Добави изложение

Чесън
Тази потребна билка съдържа повече от 70 фитохимикала! Проучванията демонстрират, че постоянната консумация на чесън понижава вероятността от настинки и остри респираторни инфекции през студения сезон. Пресният плод е издирван за предварителна защита на хранителни отравяния, защото може да убие салмонела и E- coli. Освен това зеленчукът има удобен резултат върху настроението на индивида заради наличието на витамин В6!

 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР