Строгите ограничения за влизащите в Гърция се очаква да отпаднат

...
Строгите ограничения за влизащите в Гърция се очаква да отпаднат
Коментари Харесай

Карантината за българи в Гърция отпада в понеделник

Строгите ограничавания за влизащите в Гърция се чака да отпаднат от понеделник. В момента искащите от българска страна би трябвало да показват негативен PCR и QR код, който дава информация към коя област е тръгнал пътуващият. Това значи, че по време на престоя си той няма право да посещава други области на Гърция. Също по този начин все още за българите в действие е и наложителната 7-дневна карантина, съобщи.

За туристите от Израел обаче карантината не важи - влиза се при проявление на документ за отрицателен тест или ваксина.

От понеделник се чака карантината да отпадне и за българи - Гърция готви облекчение на ограниченията за 32 страни, в които попада и България.

Туризъм " на трупчета "

Независимо, че следва разхлабване, строгите ограничавания към този момент се отразиха на гръцкия туризъм. Усетиха го и заетите в сектора у нас. Обикновено по това време на годината Сашо Караджов е в рейса с туристи по пътищата в чужбина.

" Последно пътувахме преди 6 месеца и от този момент седим по този начин и ги гледаме всяка заран. Буквално са на трупчета ", споделя мъжът, до момента в който гледа паркираните рейсове.

В очакване на зелена светлина са и хотелиерите. В Неа Перамос фамилният хотел на Панайота Богданова чака туристи, само че не по-рано от средата на май.

" Всичко е готово за туристите, просто чакаме да отворят границите и да ни кажат какви са разпоредбите ", споделя дамата. Туроператорите от своя страна чакат ясни разяснения какви ще са разпоредбите за пътешестване - дали ще е с имунизационен паспорт, с PCR или QR код.

Туристическият сезон в южната ни съседка ще бъде открит на 14 май.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР