Строгите COVID мерки, сред които и сертификатите, отиват на референдум

...
Строгите COVID мерки, сред които и сертификатите, отиват на референдум
Коментари Харесай

COVID сертификатите отиват на референдум в Хърватия

Строгите Коронавирус ограничения, измежду които и документите, отиват на референдум в Хърватия, заяви HINA. Това стана ясно, откакто опозиционната партия " Мост " провежда подписка и събра нужния брой подписи, с цел да инициира допитването.

Президентът на партия " Мост " Божо Петров съобщи в четвъртък, че партията е събрала задоволителен брой подписи и ще ги показа в Народното събрание на 24 януари. Министерството на правораздаването и обществената администрация откри, че минимално нужният брой би трябвало да бъде 368 446 годни подписа, което е 10% от гласоподавателите в изборните описи.
 Хърватия стегна Covid ограниченията
Хърватия стегна Covid ограниченията

Сертификати за държавните чиновници и понижен брой на лицата, които се събират на закрито

Опозиционната партия стартира да събира подписи на 4 декември на над 1200 места в Хърватия, а двуседмичният период за самодейността изтече в среднощ на 18 декември.

Партията " Мост " събира подписи за двете си петиции за референдум : едната е за прекачване на пълномощията на националния екип за ръководство на рецесията COVID-19 към Народното събрание, където всички решения би трябвало да бъдат утвърдени с две трети от гласовете, а другата е за премахването на документите за Коронавирус.
 Хърватия: Свидетели сме на зараза на неимунизираните
Хърватия: Свидетели сме на зараза на неимунизираните

Над 85% от инфектираните и 87% от приетите в болница са неимунизирани, " токсична композиция с неспазване на ограничения "

Припомняме, че от 15 ноември цифровите документи са наложителни за всички чиновници в обществения бранш и всички жители, които се нуждаят от услуги в институциите от публичния бранш. Досега това беше изискване единствено в здравния бранш и обществените служащи.

Вътрешният министър Давор Божинович тогава предизвести, че от 4 януари 2022 година, в случай че обстановката не се усъвършенства, документите ще са годни единствено за имунизираните или преболедували. В момента те е годна и за тези, които имат негативен тест за вируса..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР