Строги санкции за шофьорите от утре в Гърция. Вече се

...
Строги санкции за шофьорите от утре в Гърция. Вече се
Коментари Харесай

Затягат санкциите за шофьорите в Гърция

Строги наказания за водачите от на следващия ден в Гърция. Вече се планува затвор за приложимост на алкохол и опиати. Какви санкции се плануват за неспазване на правилника за придвижване.
" Никой не е над закона " - това е системата на надзор на Пътна полиция в Гърция, оповестява Българска национална телевизия. Налагат санкции всеобщо, без значение дали нарушителят е чужденец или грък. Много гърци карат безконтролно и даже рисково. Показва го и статистиката. " Във война сме в спокойно време " - разясняват медиите. Увеличават се случаите на пътни катастрофи с съдбовни последици.

Новият Наказателен кодекс, който влиза в действие от 1юли, планува още по-тежки санкции за водачите извършители. Три години затвор за водачи, използвали алкохол и опиати. Дори и без да са провокирали пътно произшествие. При тежка телесна щета против трето лице - до 10 години в пандиза. Вече се вкарва и доживотна присъда за пътно произшествие, провокирало гибел на едно и повече лица.

При невнимателно шофиране, което е риск за живота на трети лица или за непозната благосъстоятелност, до две години затвор.

В обществените мрежи гърците даже приветстваха измененията в закона. " Санкциите се постановат за всички, без взаимни отстъпки ", потвърдиха от Министерството на правораздаването и от Пътна полиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР