Строги правила ще трябва да спазват всички футболните клубове от

...
Строги правила ще трябва да спазват всички футболните клубове от
Коментари Харесай

До 300 човека на стадиона при подновяването на футболната лига у нас

Строги правила ще би трябвало да съблюдават всички футболните клубове от Първа лига у нас при завръщането си към мачовете. Разпоредбите, с които всички би трябвало да се преценяват, бяха оповестени от Министерството на младежта и спорта и целят ограничението на разпространяването на ковид.

Те плануват по време на мач на стадиона да няма повече от 300 индивида, като това не включва почитателите, които към момента нямат право да гледат любимците си от трибуните.

Снимка: Lap.bg

Самите игрища ще бъдат разграничени на 3 зони - сърцевина (зони с лица, които са нужни за провеждането на дуела - футболисти, треньори и съдии), трибуни (седалките, ВИП зоната и журналистическите ложи) и външна зона (всички зони на територията на спортния комплекс). Максималният брой присъстващи във всяка е 100 индивида.

Журналистическите места също са лимитирани. Само 10 представители на медиите ще могат да следят мача онлайн.

Снимка: Lap.bg

Футболистите ще идват с повече от едно транспортно средство. Тоест, не може целият тим да дойде с един рейс, защото няма да се съблюдава нужната отдалеченост (1,5 м). Играчите би трябвало да са с маски, а двата тима не трябва да се засичат при влизане на стадиона и при излизане след мача.

В съблекалните също би трябвало да се съблюдава отдалеченост от 1,5 м, като се предлага, в случай че е неотложно, и прилежащите пространства да влязат в приложимост. Всички присъстващи в тях би трябвало да носят маски.

Снимка: Lap.bg

Преди излизане на терена играчите се подреждат шахматно. Футболистите няма да бъдат придружавани от деца или талисмани. Забранени са ръкостисканията и поздравите, както и общите фотоси и събирането на тима преди първия съдийски сигнал.

Резервите ще сядат на скамейката през едно място. Ако това е невероятно, част от тях може да заемат места на трибуните.

Пресконференции след мачовете няма да има.

Децата, които връщат топките, ще би трябвало да ги дезинфекцират преди този момент.

Къпането след мач ще се случва на стадиона, само че поотделно, като играчите се изчакват, или у дома.

Очаква се футболни мачове у нас да се играят още веднъж от 5 юни. Тимовете би трябвало да доиграят два кръга от постоянния сезон, както и пет от плейофите.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 408 36 126 808 Света 5 327 460 29 253 340 411 2 175 054 Заразени* Нови Починали България 2 408 36 126 Света 5 327 460 29 253 340 411
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР