Строги мерки за сигурност в София заради посещението на папа

...
Строги мерки за сигурност в София заради посещението на папа
Коментари Харесай

В София ще има строги мерки за сигурност заради папата и Гергьовденския парад

Строги ограничения за сигурност в София поради визитата на папа Франциск и парада на Гергьовден. Желаещите да участват на събитията със светия отец ще могат да го създадат след инспекции. Затворени за придвижване и паркиране ще бъдат доста от улиците в центъра на града.

До 7 май поради нараснали ограничения за сигурност, ще бъде блокиран центъра на София в триъгълника сред храм монумент " Алексанъдр Невски ", Народното събрание и президентството.

Организацията към визитата на папа Франциск е почнала още при започване на годината, преди към месец от Министерство на вътрешните работи са изпратили и свои представители във Ватикана, които са се срещнали с италианските им сътрудници, на място са изгледани десетки видеоклипове свързани с метода, по който се охранява главата на римокатолическата черква.

За допускане до всяко едно от събитията свързани с папата, ще бъдат построени пропускателни пунктове за жителите, в това число ще има и обезпечен достъп до мероприятията на хора с увреждания. Обстановката се усложнява в допълнение и от провеждането на парада на българската войска по случай 6 май.

Росен Тодоров, зам.-началник на НСО: Искам да прикани в действителност хората да отделят малко повече време и да дойдат малко по-рано, с цел да не се получават скупчвания на КППТ-та, защото това, че ще се струпат доста хора не значи, че ние ще понижим нашата зоркост и метода на инспекция.
От през днешния ден сутринта се вкарва възбрана за паркиране на няколко съществени паркинга - на площад " Гяуров ", паркинга пред Националния стадион " Васил Левски " и към него. Местата ще бъдат употребявани за паркиране на проведения превоз на хората, които идват от провинцията особено за събитията.

Кристина Лазарова, шеф на дирекция Сигурност в Столична община: Всички трасета и всички места, на които ще се организират обществени събития от наша страна са готови, с цел да бъдат те оптимално безвредни и оптимално красиви и приветливи. Вече е затворен бул. " Цар Освободител " за придвижване и коли, както и всички паркинги в региона там са затворени за престой и паркиране. Към актуалният миг затворена за придвижване е и улица Оборище сред улица " 11 август " и " Раковски ", тъй като там сега също се построяват уреди и подиуми.
От Министерство на вътрешните работи чакат най-вече хора да се съберат по време на неделната литургия, която ще се организира нта 5 май от 16,45 на площад " Александър Първи ", тук ще бъдат построени видеостени, а хората ще могат да зърнат и неповторимия папамобил.


От 22 ч. през днешния ден стартира най-сериозното затваряне на центъра, вкарва се цялостна възбрана за паркиране в региона към националния спектакъл, към градската градина и към " Александър Невски " и карето сред " Раковски ", " Дондуков ", " Васил Левски " и " Московска ".
Кристина Лазарова, шеф на дирекция Сигурност в Столична община: Движението е напълно неразрешено по Цар Освободител за целия интервал на визитата, което включва и военният церемониал по случай празника на българската войска.
По останалите улици в региона ще бъде спирано придвижването поетапно и единствено по нужда. Във всички тези региони градският превоз ще се движи обикновено.

Кристиян Петров, Център за градска подвижност: Докато са затворени местата за паркиране в централна градска част, живущите които имат винетен стикер имат опцията да паркират в синя или зелена зона, която е в непосредствена непосредственост до затворените сектори.
За интервала на визитата на папата се затваря спирките на нощния градски превоз на бул. " Княз Александър Първи ", ул. " 6 септември " и ул. " Париж ". Автобусите ще потеглят от ъгъла на улица " Сердика " с бул. " Дондуков ".
 Три канала на Българска национална телевизия ще предават събитията от визитата на папата Три канала на Българска национална телевизия ще предават събитията от визитата на папата
Три канала на публичната телевизия ще предават събитията от програмата на папа Франциск в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР