Строежко“, Млад детектив“, Пулсът на танца“ и среща с Мира

...
Строежко“, Млад детектив“, Пулсът на танца“ и среща с Мира
Коментари Харесай

Вижте програмата за „Нощ в библиотеката“ 2024 във Враца

„ Строежко “, „ Млад детектив “, „ Пулсът на танца “ и среща с Мира Добрева за „ Нощ в библиотеката “ 2024
За осма година вратите на Регионална библиотека „ Христо Ботев ” – Враца ще останат отворени и след 18:00 ч. Това ще се случи точно на Световния ден на книгата и авторското право - 23 април (вторник), когато стартира и „ Нощ в библиотеката “ 2024. 
Вълшебната нощ започва в 18:30 ч. и ще бъде открита със театър на Театрална група „ Темп “.
За първи път децата на Враца ще имат опция, изцяло гратис, да се включат в най-креативното строително предизвикателство „ Строежко “, предопределено за деца и възрастни от 1 до 99 години. С помощта на строителни блокчета и дъсчици, огромни лего кубчета в разнообразни цветове и цветни карти за земя, конструкторите ще издигат своите високи кули, дълги писти, ще сътворят коли, самолети и животни. „ Строежко “ ще бъде ситуиран в Детски отдел, с общителното подпомагане на Обществен дарителски фонд за Враца. 
*Заявете присъединяване в Детски отдел на библиотеката или на тел. 0879 548 916.
Веднага след формалното разкриване, младежите ще се насочат към Тийн залата на библиотеката, където ще могат да тестват логическите си умения в играта „ Млад детектив “, въодушевена от великия Шерлок Холмс. Той е един от най-пленяващите и популярни персонажи в международната литература, трансформирал се в нарицателно за прозорливост и изострен разум, подготвен да разплете и най-сложните престъпни случаи, пред които и най-хубавите служители на реда са безсилни. Участниците ще бъдат разграничени на тимове и ще влязат в ролята на Холмс и неговия правилен асистент доктор Джон Уотсън. За най-бързите мозъци ще има и награди. 
*Заявете присъединяване в Тийн залата на библиотеката или на тел. 0896 207 977
Също в 18:30 ч. стартира и срещата с Мира Добрева в „ Обща читалня “. Телевизионната журналистка ще показа книгата си „ Светулки зад решетките “ (изд. „ Книгомания “). Романът преглежда орисите на две дами, белязани от поглъщаща мозъка и тялото алкохолна взаимозависимост. Това е книга за отчуждението и великодушието. За заболяването като метод на духовно израстване. За гибелта и безсмъртието. За просветлението. 
*Капацитетът на залата е 80 индивида. Заявете наличие в отдел „ Обща читалня “ или на тел. 0879 548 912
Вечерта ще приключи в киносалона с кино лентата „ Пулсът на танца “ - филм за цената на триумфа. Шампионът по танци Виктор, е решил да се отдръпна и да замине за чужбина, само че проектите му се трансформират, когато схваща, че дребната Мартина има потребност от него. Той става треньор и се завръща в надпреварите, само че този път схваща, че животът е повече от една загуба.
Прожекцията е подарък за всички другари на книгите и е с начален час 20:00 ч. Инициативата се организира с общителното подпомагане на Кино „ Метропол “ и след авансово декларирани места на телефон: 092 62 61 70 или на място в „ Заемна за дома “.
Вземете със себе си обичан човек и елате да се срещнем, да споделяме, да се забавляваме, да научаваме… Защото всичко се трансформира, когато четем! 
Вход свободен!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР