Строежът на завод за бронирани автомобили започна в Бургас. В

...
Строежът на завод за бронирани автомобили започна в Бургас. В
Коментари Харесай

Завод за бронирани автомобили отваря в Бургас


Строежът на цех за бронирани коли стартира в Бургас. В него ще бъдат създавани над 160 типа техника, измежду които бронетранспортьори, коли за спешна помощ и коли за умиротворителни и цивилен задачи. От завода ще излизат и бойни машини по стандарта на НАТО.

Инвестицията за над 20 милиона лв. е на водеща компания в международната отбранителна промишленост, благосъстоятелност на българския бежанец в Канада Антон Стефов. Сред машините, които ще се създават, е и най-новата бронирана машина на пехотата " РИЛА 8Х8 ".

" Това съгласно мен е едно незаконно действие - да купуваме техника извън, откакто ние можем да я произведем у нас. България може да бъде добре единствено тогава, когато има войска, единствено тогава, когато има военно произвеждане, единствено тогава, когато има опция да се отбрани ", сподели притежателят на компанията доктор Антон Стефов.

" РИЛА 4Х4 " е тествана на военния полигон в Змейово, където за първи път са осъществени тествания по стандартите на НАТО за отбрана на екипаж от гърмеж. Единият от опитите е бил със 150 кг експлозив на четири метра от автомобила.

" Натоварванията, които манекените, които бяха вътре с сензори, получиха по време на тези гърмежи, бяха в допустимите правила, което ще подсигурява, че при сходен гърмеж живи хора няма да получат най-малкото съществени пострадвания ", сподели началникът на Централен артилерийски механически изпитателен полигон " Змейово " полковник Евгений Динев.

Заводът ще обезпечи най-малко 300 работни места и опция за откриване на спомагателни производства в Промишлената зона.

" Теренът е съвършен, в непосредствена непосредственост е до автомагистрала Тракия ", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

" Такъв тип дружество притегля към себе си други предприятия и се основава клъстеризация на бизнеса ", счита изпълнителният шеф на Национална компания " Индустриални зони " Антоанета Барес.

Инвеститорът получи Сертификат клас А, знак за държавна поддръжка.

" Подпомагаме плана с към 3,4 млн. лева, които ще бъдат ориентирани към построяването на техническата инфраструктура в района ", сподели изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Богдан Богданов.

Предстои построяването на още два завода за бронирани коли в Пловдив и Благоевград.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР