Строежът на улица, продължение на ул. Св. Кл. Охридски“

...
Строежът на улица, продължение на ул.  Св. Кл. Охридски“
Коментари Харесай

Напредва строежът на нова улица в Плевен

Строежът на улица, продължение на ул. „ Св. Кл. Охридски “ в жк „ Дружба “ до бл. 317, продължава съгласно направените планове. Началото на сектора от плануванаъа за създаване улица е кръстовището с бул. „ България “, а краят е при кръстовището с ул. „ Ал. Малинов “. Улица в този сектор не съществуваше, а територията беше заета от растителност. Намерението на Община Плевен е да се построи част от заложените в Общия организационен проект улици в града.

Новопроектираната улица, с обща дължина на трасето от 400 м, е част от третокласната улична мрежа на гр. Плевен, тя ще откри автомобилна, пешеходна и велосипедна връзка сред бул. „ България “ и ул. „ Ал. Малинов “. Целта на строителството е да се разширят и подобрят транспортно-експлоатационните качества и пропускателната дарба на уличната мрежа в жк „ Дружба “ с оглед обезпечаването на условия за сигурност на придвижването, да се даде решение за обикновено осъществяване на трафика.
 Приключват главните поправки на улици за 2021 година в Плевен Приключват главните поправки на улици за 2021 година в Плевен
Основните поправки на още няколко улици в Плевен напредват и са към своя край. На ул. „ Неофит Бозвели “ са сменени бордюрит...



Улицата ще се извърши от две платна за придвижване с разграничителна линия в средата, с трайна асфалтова настилка с пътна структура за тежко придвижване. Всяко платно ще е с две ленти по директното трасе и спомагателни ленти за ляво и дясно придвижване в зоната на кръстовището с бул. „ България “ и ул. „ Ал. Малинов “. Ще бъдат построени дъждоприемни шахти за отводняване, планувани са пожарни хидранти, ще се построи и двустранно улично осветяване с LED осветителни тела. Тротоарите ще са от бетонови плочи, по тях са планувани и зони за озеленяване, с цел да се сътвори по-благоприятна визия на градската среда, ще се раздели автомобилното от пешеходното придвижване, ще се понижи шумът и замърсяването. На кръстовището на ул. „ Св. Кл. Охридски “ с бул. „ България “ се планува контролиране посредством светофарна уредба.

Дейностите ще се реализират на няколко стадия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР