Строежът на православен храм Св. Серафим Софийски Чудотворец“ в жк

...
Строежът на православен храм Св. Серафим Софийски Чудотворец“ в жк
Коментари Харесай

С решение на СОС: Възобновяват строежа на храм „Св. Серафим Софийски Чудотворец“ в жк. Надежда

„ Строежът на православен храм „ Св. Серафим Софийски Чудотворец “ в жк Надежда 3 ще бъде  обновен, откакто през днешния ден Столичен общински съвет утвърди разпределяне на средства в размер на 350 000 лева

Кметът на регион Надежда инж. Димитър Димов благодари за дейната позиция и подкрепата  на общинските съветници  Татяна Георгиева от ГЕРБ-СДС и Албена Кръстева от Българска социалистическа партия, които са съвносители на отчета в Столичен общински съвет. „ Заедно показахме, че потребността от ново духовно средище  в регион „ Надежда “ е над политиката и другите възгледи “, съобщи инж. Димов. 

Той добави, че в последните месеци е провел редица срещи и съвещания с изпълнителя и главен донор досега, който в детайли го е срещнал с зародилите спънки в работния проект - епидемиологичната конюнктура и усложнената икономическа конюнктура в страната. До момента донорът е излял основите на храма, а грубият градеж ще бъде осъществен с финансовата поддръжка на Столична община.

Строежът на новия храм стартира в края на 2021 година след решение на Столичния общински съвет за основаване на безплатно и безсрочно право на градеж. Храмът ще бъде построен върху общински терен, ситуиран на 2 194 кв. м. в ж.к. „ Надежда “ 3. част. Обектът се осъществя с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, със съдействието на Софийската света митрополия (Българска православна църква) и църковното настоятелство на новия храм.

„ Обнадежден съм, че завършването на Православния храм „ Св. Серафим Софийски Чудотворец “ се чака с неспокойствие и подготвеност за поддръжка и от локалното общество в „ Надежда “. Наскоро имах опция да се срещна с Илинда,  млада и положителна дама  от жк Надежда 2, която  ме увери, че мога да разгадавам на нея в организирането на дарителската акция “, съобщи още инж. Димов. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР